Vraća se ljeto; Stiže puno sunca, na Jadranu temperatura ide do 31°C

Protekla se dva tjedna činilo da je ljeto gotovo, no u sljedećim će se danima ipak donekle vratiti.

Povratak ljeta, barem kada je riječ o dnevnim temperaturama i obilju sunca, najizgledniji je na Jadranu, gdje će temperature ići do 30 stupnjeva, a ponegdje će i prijeći tu granicu.

Na kopnu će se temperature uglavnom kretati oko 25 stupnjeva, no također će biti puno sunca.

To predviđa i prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda, ali i ona detaljna RTL-ove Dunje Mazzocco Drvar.

Suho, većinom sunčano i toplo

Oblaka će biti malo, a u dane vikenda moguća je lokalno i kratkotrajna jutarnja magla. Druga polovica tjedna bit će i sunčanija i toplija od prve, a vikend svakako ljepši od prošloga. Garantira nam to golema Atlantska anticiklona čiji se ogranak preko zapadne Europe prostire k nama, prognozira Mazzocco Drvar.

Do kraja ovog tjedna i početkom novoga lijepo jesensko vrijeme, suho, većinom sunčano. Oblaka će biti malo, a u dane vikenda moguća je lokalno i kratkotrajna jutarnja magla. Jutra ugodna, a danju toplo.

I na Jadranu stabilno, dapače, uz još više sunca i manje oblaka nego na kontinentu. Za vikend bura, nešto izraženija u nedjelju, a u novom tjednu zapuhat će vjetrovi stabilnoga vremena, noću burin, a danju maestral. Temperature bez promjene, prognozirala je Dunja Mazzocco Drvar za RTL.

Prognoza za danas i sutra

U unutrašnjosti će danas u prvome dijelu dana biti umjereno, ponegdje i pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše ili poneki pljusak. Od sredine dana razvedravanje, najprije na zapadu. Na Jadranu većinom sunčano, na južnom i na dijelu srednjeg Jadrana povremeno uz umjerenu naoblaku te samo mjestimice uz mogućnost za kišu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, ponegdje i jaka, uglavnom podno Velebita s olujnim udarima, a sredinom dana mjestimice u Dalmaciji zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 21 do 26, na Jadranu između 26 i 31°C.

Sutra će biti pretežno sunčano i toplo, na Jadranu i vrlo toplo. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla ili niska naoblaka. Vjetar na kopnu slab, na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na Jadranu između 18 i 22, a najviša dnevna uglavnom između 25 i 30°C, u gorju malo niža, prognozira DHMZ.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...