Vučetić “poklopio” Škoru: “Bori se protiv privatizacije vode, a želi ovlasti kojima privatizira sve”

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro podržao je inicijativu Mosta nezavisnih lista i potpisao peticiju kojom se želi Ustavom zaštititi vodu kao osnovno ljudsko pravo i javno dobro.

Most nezavisnih lista naglašava da se ovom peticijom želi dobiti podrška građana Republike Hrvatske jer “svaki pojedinac u Hrvatskoj ima pravo na pitku i čistu vodu”.

“Ne smije se dopustiti privatizacija javne opskrbe vodom, mora ostati neprofitna javna služba, jer vodne resurse treba zauvijek čuvati kao opće dobro pod posebnom zaštitom Republike Hrvatske. Potpišite peticiju i zaštitite naše vode”, navodi se na službenoj stranici za potpis peticije “Vodu u Ustav”.

Na domišljat i sebi svojstven način, potez predsjedničkog kandidata komentirao je saborski zastupnik Marko Vučetić:

– Škoro je danas potpisao inicijativu “Vodu u Ustav”. Inicijativa sad nema smisla, jer se bori protiv privatizacije voda i opskrbe vodom, a Škoro želi takve ustavne ovlasti predsjednika kojima se gotovo privatizira sve, pa i vode. Inicijativa bi sada trebala glasiti “Ili vodu ili Škoru u Ustav”, sarkastično će.

Sjetimo, odmah po kandidaturi Škoro se otvoreno počeo zalagati za veče ovlasti predsjednika. Smatra i kako ih je nužno ojačati ovlasti kako bi imao mogućnost da inicira određene procese.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...