Zadar kandidiran za Europski grad sporta 2021.: “Infrastrukturom udovoljavamo kriterijima”

Gradska pročelnica za kulturu i sport Dina Bušić predstavila je danas kandidaturu Zadra za Europski grad sporta 2021.

ACES Europe je neprofitna udruga i izvanredni partner Europske komisije u Europskom tjednu sporta sa sjedištem u Bruxellesu koja dodjeljuje priznanja Europske prijestolnice, grada, zajednice i grada sporta.

ACES Europe dodjeljuje titulu Europske prijestolnice sporta, inicijative koja je u Bijeloj knjizi dobila priznanje Europske komisije. Sudjelovanje u ovom projektu donosi aktivno umrežavanje s drugim europskim gradovima, razmjenu najboljih praksi i aktivno sudjelovanje na međunarodnim stručnim susretima.

Kandidati za Europsku prijestolnicu, gradove i zajednice sporta moraju, kao dio svoje kandidature, ACES Europe dostaviti spis za nadmetanje koji sadrži odgovore na pitanja (kriterije) sadržane u uputama za razvoj dosjea za nadmetanje.

“Kako Grad Zadar svojom sportskom infrastrukturom, programima rekreacije i sporta namijenjenim građanima svih dobi i uzrasta, poticanjem na bavljenje sportom, iskustvima organizacije prestižnih međunarodnih sportskih natjecanja udovoljava kriterijima potrebnim za dodjelu ovog priznanja, predlaže se podržati inicijativu za isticanje kandidature Grada Zadra za Europski grad sporta 2021. godine. Dobivanjem titule Europskog grada sporta, Grad Zadar bi postao članom međunarodne organizacije Europski gradovi sporta”, kazala je Bušić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...