Zadarska glumica Tihana Lazović u seriji “Amnezija”

Produkcijska kuća Drugi plan d.o.o., u suradnji s njemačkom ditribucijskom kućom Beta Film, priprema dramsku seriju u šest dijelova naslova ‘Amnezija’, o krijumčarenju izbjeglica i droge na granici jugoistočne Europe. Serija će se početi snimati u ožujku 2020. na Plitvičkim jezerima.

Seriju režira Goran Gajić, a glavne uloge nose Branka Katić, Tihana Lazović i Aleksandar Cvjetković. Scenarij potpisuju hrvatski novinar i književnik Ivica Đikić te bh. novinar i književnik Emir Imamović Pirke.

Snimanje je najavljeno za ožujak 2020. u Nacionalnom parku Plitvička jezera, kuda doista prolazi put koji koriste mnoge izbjeglice u bijegu iz Sirije i drugih ratom zahvaćenih zemalja.

Priča započinje sa 17-godišnjim sinom bivšeg gradonačelnika koji se budi iz kome nakon što je brutalno pretučen i spoznaje da se ne može sjetiti tko ga je napao. To pokreće razotkrivanje niza mračnih tajni u malom hrvatskom pograničnom gradu, gdje lokalne vlasti zarađuju krijumčareći drogu i izbjeglice iz južne Europe, Bliskog Istoka i Afrike u Austriju i Njemačku.

‘U središtu priče je zajednica koja je još uvijek prestrašena nedavnim ratom i prisilnim iseljavanjem stanovništva do kojega je on doveo. Krijumčarenje ljudi i droge glavni je izvor prihoda, većinom za nekolicinu odabranih. S turobnom i klaustrofobičnom budućnošću, jedini način da se preživi je – zaboraviti. Sve. Amnezija’, objašnjava redatelj Gajić.

Drugi plan d.o.o. producirala je i seriju ‘Novine’, koja je sada dostupna na streaming servisu Netflix te prvu seriju iz originalne HBO Europe produkcije u našoj regiji, ‘Uspjeh’, piše tportal.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...