Cestitka_Uskrs

Zasad nema štrajka učitelja i nastavnika; Sindikati prihvatili razgovore s Vladom, novi sastanak za 10-ak dana

Učitelji i nastavnici, njih oko 1500, danas su krenuli s Trga Republike Hrvatske prema Markovu trgu gdje su se pod vodstvom sindikalnih čelnika sastali s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Izrazili su zahtjev za 6-postotnim povećanjem koeficijenata plaća u školstvu, javlja N1.

“Imali smo priliku premijeru iznijeti argumente u nešto skraćenom obliku, a zaključak je da će se nastaviti dijalog i da će radne skupine u minstarstvima proučiti naše prijedloge. Prihvatili smo da zajednički sastanak bude za 10-ak dana tj. 16.,17. ili 18. rujna kada ćemo dobiti konačni stav Vlade o našim zahtjevima. Donijeli smo zaključak da nema potrebe najavljivati štrajk u trenutku dok razgovaramo, a ako razgovor ne završi kako očekujemo tada ćemo najaviti štrajk”, izjavio je nakon sastanka s premijerom sindikalist Branimir Mihalinec.

‘Ako do pomaka ne dođe kreće se u štrajk’

Potvrdio je i kako nakon jamstva premijera da će se razgovori nastaviti nema razloga da se najavljuje štrajk.“U fazi razgovora nema potrebe za pritiscima. Ako do pomaka ne dođe kreće se u štrajk”, kazala je sindikalistkinja Sanja Šprem te poručila da je sad na Vladi da pokaže koliko je obrazovanje važno u Hrvatskoj.

‘To nije dovoljno’

“Imam 35 godina staža i plaću 6.800 kuna. To nije dovoljno, ako imate studenticu u kući, za hranu, režije… Spremni smo i na štrajk”, kazala je jedna učiteljica. Druga je potvrdila kako unatoč tome što ima 30 godina staža ima plaću od 6.700 kuna.

Većina učitelja je složna kako bi im povećanje od 6 posto zaista puno značilo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...