Županija ostvarila 18,5 milijuna kuna viška; 400 tisuća proslijedili su Caritasu i Crvenom križu

Na Kolegiju župana podnesena su financijska izvješća o izvršenju proračuna za prvu polovicu 2019. godine.

Na razini županije i svih institucija kojima transferira novac iz državnog proračuna (bolnice, škole…) ostvaren je prihod od 387 milijuna kuna, dok je sama Županija imala oko 109 milijuna kuna prihoda, a 90 rashoda, odnosno 18,5 milijuna kuna viška.

„U odnosu na prošlu godinu imamo 9,2 milijuna kuna više od poreza na dohodak, što govori o boljoj zaposlenosti i gospodarskoj klimi. Porast smo ostvarili i u prihodima od EU projekata“, istaknula je pročelnica Bibijana Baričević.

Županija je pritom izdvojila 5,6 milijuna kuna neprofitnim udrugama, 400.000 Caritasu i Crvenom križu, po 1,3 milijuna kuna za subvencioniranje učeničkog prijevoza i skrb starijih osoba, 1,5 milijuna kuna za novorođenčad…

„Nadam se da ćemo još više plaćati u ovoj stavci, nije nam žao ni jedne kune za djecu. Vodimo u isto vrijeme brigu o žiteljima starije dobi. S obzirom na velike liste čekanja za smještaj u Domu umirovljenika izdvajamo značajnu svotu za sufinanciranje smještaja u privatnim domovima. Samo za te dvije stavke na razini godine izdvajamo preko 5 milijuna kuna“, rekao je župan Longin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...