90. obljetnica od početka igranja košarke u Zadru; Žilavec: “Najveći je izazov financijska konsolidacija”

U Press centru u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku počeo je četvrti Kongres sportskoga turizma.

Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, govorio o poziciji i ulozi Športskoga centra Višnjik jučer, danas i sutra s naglaskom na razvoj sportskoga turizma.

– Odluka gradskih vlasti da se izgradi ovakav kompleks bila je posljedica višedesetljetne nužnosti znatnog podizanja sportske i rekreacijske infrastrukture u gradu Zadru, a ŠC Višnjik tijekom niza godina zahvaljujući promišljenim ulaganjima Grada Zadra, zatim niza subjekata na državnoj razini, te svojim konstruktivnim idejama, te planovima i programima, dosegnuo je razinu od oko tri i pol tisuće korisnika dnevno, te oko 400 javnih priredaba godišnje uz to što veliki dio svojih sadržaja na raspolaganje građanima stavlja potpuno besplatno. Grad Zadar i ŠC Višnjik, uz potporu drugih subjekata, sustavno rade na obogaćivanju sportske i rekreacijske infrastrukture, na primjer otvorenog olimpijskoga bazena i akvaparka, te uvođenje smještajnih kapaciteta, od hostela do hotela, kako bi cijeli kompleks kao takav u budućnosti postao neizostavni i bitan čimbenik u razvoju sportskoga turizma i time na svoj način doprinosio i održivom turizmu u cjelini i afirmaciji Grada Zadra, uz ostalo je kazao Denis Karlović.

Košarkaški klub Zadar najavio je za sljedeću godinu obilježavanje 90. obljetnice od početka igranja košarke u Zadru.

– Službena košarkaška organizacija osnovana je u Zadru 1. listopada 1930. Mislim da su 50. i 60. godine prošlog stoljeća obilježile razvoj i karakter kluba, a u tom razdoblju osvojene su i brojne nagrade. Kad je riječ o izazovima koji stoje pred klubom, nije tajna da je najveći izazov financijska konsolidacija koja je u posljednje dvije godine krenula u dobrom smjeru, rekao je direktor Košarkaškog kluba Zadar Željko Žilavec.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...