Kongres sportskoga turizma

90. obljetnica od početka igranja košarke u Zadru; Žilavec: “Najveći je izazov financijska konsolidacija”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

U Press centru u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku počeo je četvrti Kongres sportskoga turizma.

Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, govorio o poziciji i ulozi Športskoga centra Višnjik jučer, danas i sutra s naglaskom na razvoj sportskoga turizma.

– Odluka gradskih vlasti da se izgradi ovakav kompleks bila je posljedica višedesetljetne nužnosti znatnog podizanja sportske i rekreacijske infrastrukture u gradu Zadru, a ŠC Višnjik tijekom niza godina zahvaljujući promišljenim ulaganjima Grada Zadra, zatim niza subjekata na državnoj razini, te svojim konstruktivnim idejama, te planovima i programima, dosegnuo je razinu od oko tri i pol tisuće korisnika dnevno, te oko 400 javnih priredaba godišnje uz to što veliki dio svojih sadržaja na raspolaganje građanima stavlja potpuno besplatno. Grad Zadar i ŠC Višnjik, uz potporu drugih subjekata, sustavno rade na obogaćivanju sportske i rekreacijske infrastrukture, na primjer otvorenog olimpijskoga bazena i akvaparka, te uvođenje smještajnih kapaciteta, od hostela do hotela, kako bi cijeli kompleks kao takav u budućnosti postao neizostavni i bitan čimbenik u razvoju sportskoga turizma i time na svoj način doprinosio i održivom turizmu u cjelini i afirmaciji Grada Zadra, uz ostalo je kazao Denis Karlović.

Košarkaški klub Zadar najavio je za sljedeću godinu obilježavanje 90. obljetnice od početka igranja košarke u Zadru.

– Službena košarkaška organizacija osnovana je u Zadru 1. listopada 1930. Mislim da su 50. i 60. godine prošlog stoljeća obilježile razvoj i karakter kluba, a u tom razdoblju osvojene su i brojne nagrade. Kad je riječ o izazovima koji stoje pred klubom, nije tajna da je najveći izazov financijska konsolidacija koja je u posljednje dvije godine krenula u dobrom smjeru, rekao je direktor Košarkaškog kluba Zadar Željko Žilavec.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar