Antifjaka poziva na prosvjed: “Večeras zapalimo iskru podrške svim djevojčicama i ženama, žrtvama pravosuđa”

Klub studenata sociologije Antifjaka iz Zadra reagirao je priopćenjem na slučaj silovanja u Zadru, najavljujući prosvjed večeras u 21 sat i 30 minuta ispred zadarskog suda.

“U još jednom u nizu slučajeva nasilja nad djevojčicama i ženama, sudovi u Zadru su pokazali da im zaštita žrtve nije prioritet, kao ni, razmjerno zločinu, kazniti počinitelje.
Pokazali su nerazumijevanje trauma djevojčica i žena, a potom ih i sami dodatno traumatizirali dugotrajnim sudskim procesima prebacujući pritom dio krivnje s počinitelja na njih.
Umjesto društvenog korektiva i mjesta ravnopravnosti, sudovi su (p)ostali nadgradnja ostalih institucija te javnih i privatnih prostora koji djevojčice i žene ušutkavaju, etiketiraju i diskriminiraju.

Zato vas pozivamo da ove srijede u 21:30 h zajedno simbolički zapalimo iskru podrške svim djevojčicama i ženama žrtvama pravosuđa i pokažemo im da teret krivnje kojeg nose je zapravo teret neodgovornog sudstva i licemjerne društvene okoline koja preispituje njihovu nedužnost i moralnost, a time nemoral i krivnju počinitelja opravdava.

Rasvjetljavanje mraka pravosuđa započet će performansom žena u crnini kojim će se pokopati nepravda sudova i okoline prema djevojčicama i ženama, a potom i upaliti iskra otpora etiketama i diskriminaciji kao čin neupitne podrške žrtvama.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...