napad na policiju

Bacili bombu; Grdović oslobođen, Glaviću dvije godine zatvora

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Prva je bomba na Policijsku upravu zadarsku bačena 5. prosinca 2017., a druga 16. travnja 2018.

Nino Grdović (57) nepravomoćno je oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza, a prvookrivljenom Siniši Glaviću (48) dokazano je da je počinio jedan bombaški napad pa je dobio dvije godine zatvora, prenosi RTL.

”Bacio je u unutarnje dvorište PU zadarske eksplozivnu napravu koja se sastojala od 200 grama TNT-a s detonatorom sa sporogorećim štapinom. Napravu je bacio neposredno ispod prozora ureda Odjela za droge pa samo pukom srećom nije  ozlijeđen policijski službenik”, kazala je Mitra Meštrović, sutkinja Općinskog suda u Zadru.

Nino Grdović je na izricanje presude doveden iz istražnog zatvora koji mu je jučer određen zbog prijetnji šefu zadarske krim policije Bori Mršiću.

Prva je bomba na Policijsku upravu zadarsku bačena 5. prosinca 2017., a onda opet 16. travnja 2018. s prozora zgrade preko puta policijskog dvorišta.

Glavić je osuđen i zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, dovođenja u opasnost života i imovine jer mu je kući u Nadinu pronađen i popriličan arsenal eksplozivnih tvari i streljiva.

”Improvizirana ručna bomba s upaljačem, ručna bomba M-91 bez upaljača, ručna bomba M-75 bez upaljača, ručna bomba BMM, 210 komada streljiva,  tromblonski nastavak i tri spremnika”, rekla je Meštrović.

Državno odvjetništvo nezadovoljno oslobađajućom presudom i visinom kazne optuženima žalit će se na presudu.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar