Besplatan ulaz i poseban program u Nacionalnom parku Paklenica

Povodom 70. obljetnice proglašenja Nacionalnog parka Paklenica, 19. listopada Javna ustanova “Nacionalni park Paklenica” organizira Dan otvorenih vrata te će ulaz u Park i u špilju Manita peć za sve posjetitelje biti besplatan.

Za najmlađe posjetitelje organizira se lutkarska predstava s početkom u 10.00 sati u posjetiteljskom centru “Podzemni grad Paklenice”.

Kazalište lutaka Zadar održat će svoju najnoviju predstavu “Bio jednom jedan…”, a predstava je primjerena za djecu od 3 do 12 godina.

Priča o konopcima je priča o otkrivanju svijeta koji nas okružuje.

Priča o prijateljstvu, odrastanju, sastajanju i rastajanju, priča o pomicanju vlastitih granica, prevladavanju straha od nepoznatog i prepuštanju snazi mašte i kreativnosti koje i običnom konopcu mogu udahnuti život.

Zaljubljenici u svemir pozivaju se da u 20:00 sati dođu na ulaznu recepciju u Maloj Paklenici gdje mogu poslušati predavanje astronoma Ante Radonića “Svemir i kretanje čovjeka”. Predavanje se organizira u suradnji s Histeria Novom, školom prirodnog pokreta.

U slučaju lošeg vremena, predavanje će umjesto u Maloj Paklenici biti održano u dvorani kod Uprave Nacionalnog parka.

Radno vrijeme objekata u subotu, 19. listopada će biti sljedeće:

Posjetiteljski centar „Podzemni grad Paklenice” od 8.30 do 18 sati, špilja Manita peć bit će otvorena od 10 do 13 sati, šumarska kuća „Lugarnica” od 10 do 16 sati, a etno kuća “Marasović” od 13 do 20 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...