Cibona slavila protiv Zadra, potonuli smo u trećoj četvrtini

Odlaskom Cedevite iz hrvatskog sustava košarke, odnosno iz HT Premijer lige, najveći rivalitet definitivno je onaj između Cibone i Zadra. Stari rivali susreli su se u trećem kolu, a do uvjerljive pobjede stigla je zagrebačka momčad. Bilo je to očekivano, Cibona je bila favorit, ali pomalo je razočarala slaba igra gostiju u trećoj četvrtini.

Cibona je odlično ušla u susret, točnije Mate Vucić koji je zabio prvih sedam poena za zagrebački sastav. Zadar je prve poene upisao nakon više od dvije minute igre. Bryon Allen je pogodio tricu za 9:3. Iako su gosti loše otvorili susret, malo pomalo su se vraćali i košem Martina Junakovića tri minute do kraja četvrtine poveli s 18:19.

Vukovi su mogli s vodstvom zaključiti četvrtinu, ali u posljednjim sekundama Karlo Uljarević položio je za 26:26. Zadar je bolje otvorio nastavak susreta, a tricom Allena koji je bio ponajbolji pojedinac u redovima gostiju, Zadar je poveo s 33:38. Trebalo je gostima malo mirnoće da zadrže vodstvo, ali u tome nisu uspjeli. Ivan Novačić pogodio je tricu za 40:38 i domaćin je serijom 7:0 ponovno došla do mirnije situacije, prenosi sportnet.

Do kraja prvog dijela Vukovi nisu uspjeli napraviti značajniju prednost te su na odmor otišli s vodstvom 47:44. Nakon poluvremena goste ponovno do vodstva (49:51) dovodi Allen. Ipak u tim trenucima Zadar prestaje igrati. Ante Nazor nije posezao za prijeko potrebnom minutom odmora, a Cibona je sjajnim reakcijama Novačića i Marka Ramljaka napravila seriju 13:0 i došla do vodstva 64:51.

Tu se utakmica prelomila i Zadar se teško mogao vratiti. U posljednju četvrtinu domaćin je ušao s vrlo lijepih 76:61 što je omogućilo momčadi Ivana Velića mirniju završnicu. Tu treću četvrtinu Vukovi su dobili Zadar s 29:17. Teško je bilo očekivati da će Zadar nešto u posljednjih 10 minuta napraviti, iako su gosti imali glasnu podršku pedesetak navijača.

Kao što se i očekivalo, Cibona je vrlo mirno privela susret kraju. Razlika je rasla i padala, ali dvoznamenkasta prednost Vukova nikada nije došla u pitanje. Još kad je sredinom posljednje dionice susreta zbog pete osobne greške iz igre morao izaći Junaković, Nazor je imao još manje prostora za rotaciju i traženje rješenja. U posljednje dvije minute ušlo se s vodstvom 85:66 za Cibonu i tada je svima bilo jasno da je sve riješeno.

Na kraju je domaća momčad slavila s 90:71. Kod Vukova najbolji je bio Novačić s 21 košema i šest skokova, dok je kod gostiju Allen postigao 19 poena. Iako nije bio među najboljim strijelcima, mora se iskazati sjajan učinak Ciboninog razigravača Matica Rebeca koji je ostvario učinak od 12 poena i osam asistencija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...