Danas protiv Cibone; Ivanov i dalje ozlijeđen, Siriščević komentirao momčad bivšeg kluba

Igrači i stručni stožer KK Zadar u 2. kolu HT Premijer lige danas putuju u Zagreb na gostovanje protiv zagrebačke Cibone.

Najveći hrvatski derbi, ujedno je i prvi ovosezonski okršaj zadarskog sastava i ‘Vukova’, a igra se ”pod Tornjem” s početkom u 18 sati.

Utakmicu je najavio Ivan Siriščević, koji je u sezoni 2015./2016. i nastupao za zagrebačku momčad.

“Cibona je uvijek neugodan protivnik. Ove godine imaju dobru momčad i sigurno da su im ciljevi najviši. Idemo gore spremni i možemo se nadati pobjedi ako odigramo kako znamo. Ove godine ima dosta dobrih momčadi u prvenstvu, svi su se dobro pojačali, a uz to igra se trokružno tako da ima puno utakmica. Mi moramo ići korak po korak, gledati sebe i kako unaprijediti našu igru, a s tim će doći i pobjede. Nadam se da ćemo biti na visokom nivou i pobijediti na utakmici u Zagrebu” – poručio je Ivan Siriščević.

Prije sutrašnjeg putovanja u Zagreb, svoje planove i očekivanja u sutrašnjem dvoboju podijelio je i strateg Zadra Ante Nazor.

“U pitanju je najveći derbi hrvatske košarke i nadam se da će utakmica, koju će obje momčadi prikazati, biti dostojna toga. ABA ligu smo počeli porazima, ali pokazali smo određenu kvalitetu i mislim da će to biti otvorena utakmica s obje strane. Ima i čitav niz nepoznanica, no među njima ne smije biti intenzitet te direktni matchup igrača, kako u obrani tako i u napadu. Utakmica će biti dosta izjednačena tako da će o pobjedniku odlučivati defenzivni trkački i skakački dio. Protivnika respektiram, složili su dobar roster i zato u Draženov dom moramo ući s jednim dodatnim naporom i tako tražiti svoju šansu za pobjedu.” – pojašnjava trener KK Zadar.

Na posljednjoj utakmici u Podgorici, kapetan momčadi Ive Ivanov obnovio je ozljedu, točnije rupturu stražnje lože. Koliko dugo će trajati oporavak, za sada nije poznato, ali sigurno je kako će nedostajati momčadi.

“To nam je veliki hendikep, ali i protiv Škrljeva smo igrali bez njega i prikazali jednu dobru predstavu. Na tragu toga, uz neke korekcije u obrani, smatram da ćemo pokriti taj nedostatak, koji je evidentan. Vidjelo se to i protiv Budućnosti, jer upravo je njegovim izlaskom utakmica krenula u pogrešnom smjeru. Ali to je situacija koja će otvoriti prostora drugim igračima.” – komentirao je Nazor.

Nakon pobjede u 1. kolu protiv Adria Oil Škrljeva, Zadranima će ovaj susret biti prvo pravo odmjeravanje snaga u domaćem prvenstvu. Prijenos utakmice moći ćete pratiti na Arena Sport TV-u.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...