Detalji napada iz srpnja; Prvo ga napali u toaletu, potom okružili i cipelarili po cijelom tijelu

U srpnju ove godine 41-godišnjeg muškarca napala je šestorica mladića. Incident se dogodio oko 4 sata ujutro ispred zadarskog noćnog kluba na Branimirovoj obali. Došlo je do fizičkog sukoba u kojem je 41-godišnjak teže ozlijeđen. Dok je petorka odmah uhićena, u rujnu ove godine, kod Slunja je pronađen mladić koji je čak dva mjeseca bježao policiji nakon incidenta.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru sada je podiglo optužnicu i to protiv petorice hrvatskih državljana koji su sudjelovali u brutalnom napadu.

Optužnica je podignuta protiv 30-godišnjaka, 27-godišnjaka, 31-godišnjaka, 24-godišnjaka i 26-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela sudjelovanjem u tučnjavi, te protiv petookrivljenog 26-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari.

– Petorici okrivljenika se stavlja na teret da su 20. srpnja 2019. od 04,00 do 04,30 sati, u blizini noćnog kluba u Zadru; motivirani prethodnom svađom i naguravanjem u prostoriji toaleta kluba sa 41-godišnjim oštećenikom, kojeg su zaštitari iznijeli van kluba i uputili ga da bježi; a kad se on pokušao udaljiti, prišli mu s leđa u cilju fizičkog obračuna s njim. Prvookrivljenika se tereti da ga je udario koljenom u glavu i potom šakom u glavu, a zatim ga je drugookrivljenik udario dva puta šakom u glavu uslijed čega je oštećenik pao na tlo, a potom su ga trećeokrivljenik, četvrtookrivljenik i petokrivljenik okružili te ga istovremeno sva petorica okrivljenika udarali rukama i nogama u tijelo. Oštećenik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma desne lakatne kosti, stoji u priopćenju.

Petookrivljenog 26-godišnjaka tereti se da je 30. srpnja 2019. u stanu kojeg koristi u Zadru, iako svjestan da je zabranjeno držati automatsko vatreno oružje, držao automatsku pušku AK-47.

U optužnici je predloženo da se protiv prvookrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...