Do 11 sati u Žmanu palo 25, u Biogradu 18 litara kiše po kvadratnom metru

Hladna fronta stigla je i do Dalmacije. Zbog toga je cijelo jutro u sjevernoj Dalmaciji bilo oblačno, povremeno uz kišu. Do 11 sati palo je čak 25 litara kiše po kvadratnom metru u Žmanu na Dugom Otoku. Na Zlarinu je palo 20 litara, a slijede Biograd na Moru 18, Golubić 16, Skradin 14, Starigrad Paklenica 13, Zaton 11, Vodice i Drniš 10, Dinara 6, Šibenik 4 litre po kvadratnom metru.

Velike temperaturne razlike vladaju između sjeverne i ostatka Dalmacije. Tako je sredinom dana na kninskom području 8°C, u Drnišu 10°C, u Šibeniku 11 do 12°C. Samo nekoliko kilometara dalje, u Primoštenu je 20°C, a u Rogoznici 21°C, piše Index.hr.

Južnije od Splita temperature prelaze 20°C, a na dubrovačkom području temperatura se ponegdje mjeri čak 24°C.

Sutra također promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, osobito poslijepodne. Malo kiše još može pasti uglavnom na jugu i u gorju. Vjetar većinom slab, na Jadranu slaba i umjerena bura, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice i jaka s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 6, na Jadranu od 9 do 14. Najviša dnevna od 8 do 12, na Jadranu između 14 i 19 °C.

Na kopnu u petak djelomice sunčano uz hladno jutro ponegdje sa slabim mrazom i maglom.

U subotu oblačnije u gorskim krajevima gdje može pasti i malo kiše. U nedjelju izražena južina u zapadnim krajevima mjestimice s kišom te osjetno toplije. Na Jadranu u petak djelomice ili pretežno sunčano uz slabljenje bure. Za vikend promjenljivo oblačno mjestimice s kišom. U subotu će zapuhati jugo i južni vjetar koji će u nedjelju biti jak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...