Gligori 8 medalja na World Cheese Awards, nagrađen i sir sa senfom

Na ovogodišnjem natjecanju World Cheese Awards, ovog puta održanog u Bergamu u Italiji, u ogromnoj konkurenciji rekordno prijavljenih 3804 sira iz cijelog svijeta, Sirana Gligora s otoka Paga je osvojila čak osam medalja; četiri zlata (Paški sir, Likotin afiniran u maraski, Kolan afiniran u maslini, Kravlji sir iz luga), dva srebra (Likotin afiniran u maraski, sir sa senfom) te dvije bronce (Žigljen i Liburjan).

Među hrvatskim predstavnicima na ovogodišnjem WCA, Sirana Gligora osvojila je najviše medalja.

“Ovo nam služi i kao potvrda kontinuirane izvrsnosti našeg Paškog sira ZOI koji je i prošle godine na istom sajmu osvojio Supergold, a ove godine na Great Taste Awards u Londonu maksimalne 3 zvjezdice. Vrlo smo zadovoljni da i dalje naši afinirani sirevi, poput ovčjeg Likotina odležanog u komini maraske osvajaju najviše nagrade. To nam daje poticaj da ih i dalje proizvodimo i usavršavamo”, izjavio je Šime Gligora.

Sir u višnji maraski

U ovoj paškoj sirani prije dva mjeseca afinirali su sireve u višnji maraski, a trenutno se radi afinaža sira u vinskom dropu i komini masline.

“Pošto se radi o relativno nepoznatim sirarskim tehnikama u Hrvatskoj, ovakva priznanja pomažu približavanju takvih, unikatnih proizvoda našim potrošačima. Veseli nas i činjenica da je i jedan naš potpuno novi proizvodi, sir sa senfom, koji nije stigao ni do polica trgovina, već osvojio srebrnu medalju na ovom sajmu” kazao je Šime Gligora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...