Hrvatska protiv Walesa osvojila samo bod, odluka pada u posljednjem kolu; Ozlijedio se Modrić

Izbornik Zlatko Dalić odlučio je napraviti neke promjene u momčadi, koje je i najavio nakon što smo na Poljudu pobijedili Mađare 3:0.

Tako je u Cardiffu na teren izveo postavu u kojoj nije bilo Ivana Rakitića i Ante Rebića, a od ranije se znalo da zbog žutih kartona neće moći igrati Marcelo Brozović. Tako su svoje mjesto u prvih 11 zaslužili Nikola Vlašić, Mateo Kovačić i Josip Brekalo.

Velikih je problema uoči utakmice imao i velški izbornik Ryan Giggs kojemu je u posljednji trenutak otpao nedovoljno oporavljeni Aaron Ramsey, piše tportal.hr.

I u ‘osvježenoj’ postavi Hrvatska je sjajno krenula, odmah su ‘vatreni’ preuzeli inicijativu, već u 6. minuti kombinirali su Bruno Petković i Josip Brekalo. Brekalo je i opalio prema golu domaćina, ali bio je to neprecizan udarac…

Pritisak naših se nastavio i isplatio već u 9. minuti. U glavnoj je ulozi bio Brekalo koji je probio lijevu stranu, sjajno je potegnuo, nanizao trojicu protivničkih igrača i ušao u šesnaesterac Velšana. Proigrao je Petkovića u sredini, a ovaj je loptu samo proslijedio do Nikole Vlašića koji je s vrha šesnaesterca opalio. I to kako, precizno u sam desni kut Hennesseyevog gola. Hrvatska je povela 1:0!

Domaći su pali, a Hrvatska je prijetila. U 13. minuti Petković dodaje za Ivana Perišića koji sjajno puca. No, sada je Hennessey spreman i brani taj pokušaj.

Hrvatska je u prvih 20 minuta utakmice imala čak 81 posto posjeda lopte, kakva je to dominacija bila. No, u toj želji ‘stradao’ je Domagoj Vida. Oštro je Vida startao na Daniela Jamesa, pogodio ga je nogom u glavu pa je ovaj ostao ležati na terenu par minuta. Za taj je start Vida dobio žuti karton i sigurno propušta utakmicu posljednjeg kola kvalifikacija protiv Slovačke na Rujevici.

Domaći su se nakon polovice prvog poluvremena malo pribrali, u 22. minuti zaprijetio je kapetan Gareth Bale. Izveo je slobodan udarac, njegova je lopta ‘zapela’ u živom zidu. I tu je stradao Bruno Petković kojeg je taj siloviti šut pogodio – u glavu.

U 31. minuti susret je nakratko prekinut jer je na teren uletio navijač, no redari su ubrzo sredili problem te je meč nastavljen u nešto blažem ritmu. A na tribinama je oko 2000 hrvatskih navijača pokušavalo ‘podići’ naše. Bili su glasni i raspjevani, no protiv 30-tak tisuća Velšana ipak nisu mogli. No, na trenutke su ih ipak uspjeli nadglasati.

I kad se čekao kraj poluvremena – šok! Davies je napravio očigledan prekršaj na Mateu Kovačiću, no nizozemski sudac Björn Kuipers ništa nije svirao. Naši su za trenutak zastali, a Velšani nastavili s igrom. I iskoristili su tu našu zbunjenost. Lopta je nekako došla do Garetha Balea koji u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena zabija pored nemoćnog Livakovića za 1:1.

U cijeloj gužvi koja je nakon toga nastala ostali smo i bez Dejana Lovrena za utakmicu protiv Slovačke. Lovren je dobio žuti karton zbog prigovora Kuipersu. Nekad je šutnja zlato, trebao bi Lovren to znati…

U nastavak utakmice Hrvatska je ušla bez izgleda ozlijeđenog Matea Kovačića umjesto kojeg je na teren istrčao Ivan Rakitić. U jednom se duelu u 52. minuti ozlijedio i Bruno Petković, dobio je udarac u gležanj te je u 63. minuti umjesto njega u igru ušao Ante Rebić.

Velšani su u nastavku bili puno agresivniji, imali su i dobru podršku s tribina, ali Hrvatska je ipak kontrolirala događanja na terenu. Rebić je unio dodatnu živost u našu igru, no konkretnijih prijetnji prema domaćem golu ipak nije bilo. Velšani su zaprijetili preko Daniela Jamesa u 55. minuti, dobro je pucao, ali Dominik Livaković je bio spreman i uspio je primiriti taj neugodan udarac.

U 72. minuti sjajno je opalio Tin Jedvaj. Bila je to jedna od rijetkih suvislih akcija naše reprezentacije u nastavku utakmice. Brekalo je ubacio, Perišić je sjajno primio tu loptu i proigrao Jedvaja koji je ‘potegnuo’ desnom vanjskom. Nije to bilo loše, dapače, ali lopta odlazi malo pored domaćeg gola.

Ritam utakmice malo je pao u samoj završnici, sve do 87. minute kad su Velšani jurnuli u kontru. Potegnuo je Wilson, a Luka Modrić je ‘ušao’ u njega. Bio je to težak sudar, Modrić je dobio neugodan udarac u desnu nogu, a s terena je izašao uz pomoć liječnika. Umjesto njega je u igru ušao Milan Badelj…

Modrić nakon izlaska nije izgledao nimalo dobro, nadamo se damo da ozljeda nije teža, piše tportal.hr.

Zbog brojnih prekida i ukazivanja pomoći glavni sudac Björn Kuipers je utakmicu morao produžiti za čak osam minuta. U toj samoj završnici hrvatska je imala dvije dobre prilike, Brekalo je dvaput probio desni bok, oba je puta dobro ubacio u velški šesnaesterac, no te lopte na kraju ipak nisu došle do naših napadača. Šteta… Do kraja je ostalo 1:1.

U posljednjoj utakmici u ovim kvalifikacijama Hrvatska će 16. studenoga na Rujevici ugostiti Slovačku u utakmici u kojoj je našoj reprezentaciji i bod dovoljan za plasman na EURO 2020.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...