podignuta optužnica

Iznajmljivaču iz Zadra prijeti tri godine zatvora jer gay paru nije htio iznajmiti apartman

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv Tomislava Gospića (66), koji je prošlog ljeta otkazao rezervaciju gay paru iz Brazila, za kršenje ljudskih prava i temeljnih sloboda, objavio je DORH.

Muškarca se tereti da je 5. kolovoza 2018. kao vlasnik apartmana u Zadru, nakon što je prethodno Brazilac rezervirao za sebe i supruga smještaj u njegovom apartmanu, počinio kazneno djelo iako je znao da je zabranjeno uskratiti uslugu smještaja zbog spolne orijentacije.

Tereti ga se da je, kad mu je oštećenik preko aplikacije predočio da traži dupli krevet za gay par, preko iste aplikacije odgovorio oštećeniku da je odbijen i da on ne uzima homoseksualce u apartman te da otkaže svoju rezervaciju, čime je povrijedio pravo oštećenika na dostupnost smještaja pod jednakim uvjetima kao drugim građanima”, piše u objavi DORH-a.

Fabian Vallim apartman Identity je rezervirao preko servisa Booking.com.

Gospić ga je tražio da otkaže rezervaciju kada je saznao da se radi o gay paru, no Vallim je to odbio učiniti i umjesto toga prepisku s vlasnikom apartmana objavio na društvenim mrežama i obavijestio servis Booking.com koji je odmah Gospiću otkazao suradnju. Isto je učinio i drugi servis preko kojeg se oglašavao – Airbnb.

Optuženiku po navedenom članku prijeti do tri godine zatvora.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar