Jurcao kroz Sabunike; Još jedan slučaj zataškavanja, sumnja pala na pet zadarskih policijskih službenika

Osim Josipa Ćelića i prvog čovjeka zadarske prometne policije Luzarija Kulaša, ostavku je dao i načelnik PU krapinsko zagorske Darko Car.

Car je, sjetimo, od ožujka 2011. do listopada 2012. obnašao dužnost načelnika zadarske policije.

Njegova ostavka pala je nakon što je stručni tim policijskih službenika upućen u Policijsku upravu zadarsku u vezi slučaja Josipa Ćelića, tijekom izvanrednog nadzora, utvrdio je još jedan slučaj prikrivanja prekršaja kojeg je počinio visokopozicionirani čovjek policije.

Naime, kako stoji u MUP-ovom priopćenju, 9. ožujka 2019. godine utvrđen je prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozilom na DC-306 u mjestu Sabunike, za osobno vozilo u privatnom vlasništvu, a kojim je upravljao načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske.

On se spomenutom cestom, izvan naselja, kretao brzinom od 122,5 km/h, a koja je, nakon umanjenja za 10% sigurnosne razlike, bila 50,3 km/h veća od dopuštene. O navedenom prekršaju policijski su službenici pismeno izvješće sastavili naknadno, a procesuiranje pokrenuli također nakon ranije navedenih medijskih objava.

Iz provedenog izvanrednog nadzora proizlazi sumnja da su petorica policijskih službenika Policijske uprave zadarske, i to dvojica policijskih službenika koji su postupali, sadašnji i tadašnji načelnik Postaje prometne policije Zadar, možebitno počinili tešku povredu službene dužnosti opisanu kao „neizvršavanje, nesavjesno, nepravodobno ili nemarno izvršavanje službenih obveza“, a za petog policijskog službenika je proizlazi sumnja da je počinio tešku povredu službene dužnosti iz opisane kao „neovlašteno ili nenamjensko korištenje sredstava Ministarstva“.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...