Kako koristiti Tinder, a da za to ne saznaju vaši Facebook prijatelji?

Postoji nekoliko jako dobrih razloga zašto vašim Facebook prijateljima ne biste trebali dati do znanja da koristite Tinder – pogotovo ako među njima ima članova uže rodbine. Ne brinite, postoji rješenje.

Postoji puno razloga zašto korisnici Tindera žele malo diskrecije, no čini se da Facebook tome definitivno ne pomaže. Tim rečeno, postoji način kako zaobići Facebook pri prijavi na popularnu aplikaciju.

Prvo što možete napraviti je razdvojiti prijave. Premda je mnogima puno praktičnije imati jednu prijavu za čim veću zbirku društvenih mreža, ovaj pristup je sigurniji. Tinder, naime, pruža alternativnu metodu prijave pomoću telefonskog broja. Kada prvi put odlučite napraviti profil, samo birajte nju umjesto prijave Facebookom.

Nakon što se prijavite putem telefonskog broja, Tinder će vam poslati SMS s PIN-om kojeg ćete upisati u aplikaciju i tako zaobići potrebu za prijavom putem Facebooka. Ukoliko ste promijenili svoj telefonski broj i ne možete uži u već postojeći profil, moguće je prijaviti se pomoću emaila.

Rizik prepoznavanja je smanjen, ali…

Ako ste već povezali Tinder s Facebookom, ne brinite zato jer aplikacija više ne koristi značajku za zajedničke kontakte koja vam može dati do znanja ako vi i netko drugi s Tindera imate iste Facebook prijatelje. Kompanija je zaključila da se radi o sigurnosnom riziku zato jer drugi korisnici Tindera mogu obavjestiti vašeg zajedničkog prijatelja da koristite aplikaciju. Unatoč micanju rizične značajke, prijatelji na Facebooku i dalje uz malo njuškanja mogu otkriti koristite li poznatu dejting aplikaciju. Da biste ih u tome spriječili, morat ćete ući sigurnosne postavke samog Facebooka.

Promijenite sigurnosne postavke Facebooka

Premda stara škola povezanih značajki dviju društvenih mreža više ne postoji, to ne znači da ju Tinder ili Facebook neće u jednom trenu vratiti. Kako biste se osigurali od slučajnog otkrivanja informacija, dobar potez bio bi učiniti Tinder na Facebooku privatnim. To možete napraviti ulaskom u izbornik Apps and Websites unutar postavki Facebooka te promjenom vidljivosti Tindera na ‘Only me’.

Ako želite još malo dodatne sigurnosti, maknite ‘lajk’ s Tinderove Facebook stranice i promijenite profilnu sliku ukoliko istu koristite na Tinderu, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...