Cestitka_Uskrs

Modrić: “Bio je poseban gušt igrati na Poljudu. Idemo na Wales, ta nam utakmica donosi Euro!”

Kapetan Luka Modrić odigrao je još jednu veliku utakmicu u dresu Hrvatske. Vatreni su slavili s 3:0 protiv Mađarske u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a Modrić je zabio vodeći pogodak već u 5. minuti.

“Jako važna pobjeda, sretni smo zbog pobjede. To je ono što smo htjeli. Odigrali smo sjajnu utakmicu, mogli smo i uvjerljivije slaviti, ali u svakom slučaju velika noć za Hrvatsku i hrvatski nogomet.”

“Što mogu reći osim zahvaliti publici. Bio je poseban gušt i osjećaj igrati na Poljudu. Uživali smo u svakom trenutku. Ovo je bio jedan od boljih ambijenata u kojima sam igrao.”

Za tri dana je utakmica u Walesu, a pobjeda nam donosi siguran plasman na Europsko prvenstvo.

“Ta utakmica nam može donijeti Euro. Bit će važno kako ćemo ući u utakmicu. Ako ponovimo igru kao večeras, onda možemo ostvariti pozitivan rezultat.”

Kao i svi koji su gledali ili svjedočili atmosferi na Poljudu, i Luka Modrić priželjkuje skorašnji povratak u Split.

“Nadam se da ćemo se što prije vratiti na Poljud. Mi nikada nismo odlučivali o tome. Želimo igrati opet na Poljudu, kao i u svim drugim gradovima. Vidjet ćemo što će donijeti budućnost. Uživali smo što smo ovdje došli, a publika je pokazala koliko je uz nas.”, prenosi Gol.hr.

U utakmici protiv Walesa izbornik Zlatko Dalić neće moći računati na usluge Marcela Brozovića, koji je zaradio treći žuti karton u kvalifikacijama.

“Šteta zbog Broza, ali imamo drugih igrača koji će ga dostojno zamijeniti. Bale je u odličnoj formi, igra dobro u Realu i nadam se da ćemo ga zaustaviti kao što smo to napravili i u Osijeku.”

Vatreni su protiv Mađarske krenuli s visokim presingom, koji se isplatio već u petoj minuti kada je Luka iskoristio preveliku opuštenost stopera Orbana.

“Htjeli smo igrati visoki presing. Vidio sam da je igrač bio malo slabiji, neoprezniji, osvojio sam loptu, poveli smo 1:0 i nakon toga je sve bilo lakše.”

Iako je standardni izvođač kaznenih udaraca, Luka je priliku da zabije s bijele točke prepustio Ivanu Perišiću.

“Ivan me pitao da puca jedanesterac jer nikada nije zabio pogodak na Poljudu u dresu reprezentacije. Rekao sam mu da puca i šteta da nije zabio.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...