Mučna deložacija na Pagu: “Ova je kuća kupljena krvavim radom. Idem na operaciju u ponedjeljak, a nemam gdje biti”

Obitelj Sabalić s otoka Paga proživljava pravi pakao. Na europski dan pravosuđa, policija ih izbacuje iz doma, zbog kako kažu, lihvarskog kredita s kamatom od 15 % godišnje”.

“Nad nama se sustavno provodi teror od strane Zadarskog suda za kojeg se zna da je korumpiran. Izbacuju nas zbog lihvarskog ugovora kojeg su nam podvalili kriminalci. Dva smo puta ovršeni za istu stvar”, rekla uplakana gospođa Sabalić.

Mučne scene s jučerašnje deložacije prenosio je saborski zastupnik i predsjednički kandidat Ivan Pernar, koji se već prije par tjedana upoznao s cijelim slučajem.

“Interventni policajci su spremni, dok obitelj plače u svome domu. Evo, Plenković i Kolinda su pričali da će spriječiti deložacije, a sad ova policija čeka samo mig. Nema ni jednog medija osim nas, da nas nema, ne bi nitko ni znao što se dogodilo. Ovo vam je Hrvatska. Spremili su maricu, za pod navodnicima, neposlušne članove obitelji. Sve je spremno za deložaciju i oni to zovu pravnom državom.”, kazuje Pernar u live prijenosu.

Žalosno je što takvih slučajeva deložacije ima previše, samo što mnogi slučajevi ne dospiju u javnost. Zanimljivo je da su obitelji zaprijetili da neće dobiti zamjenski smještaj od države ako ne napuste kuću mirno.

“Moj je otac bio pomorac. Ova je kuća kupljena krvavim radom. Ja idem na operaciju u ponedjeljak, moja je mama šećeraš. Smiju nam se i izbacuju nas iz kuće. Dva puta smo ovršeni za istu stvar na temelju lihvarskog ugovora. Neka me iznesu, neka demonstriraju svoju moć “, kazala je jedna od članica deložirane obitelji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...