dobra vijest

Napokon bežični internet na trgu; Zadru i osam općina po 15 tisuća eura od Europe

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Hrvatska je u trećem krugu dodjele vaučera za besplatni javni internet u sklopu programa Europske komisije WiFi4EU osvojila 72 vaučera, što je uz one iz prva dva kruga ukupno 438 tih vaučera, čime je ‘pokriveno’ gotovo 80 posto općina i gradova, izvijestili su u ponedjeljak iz HAKOM-a.

“Ukupna vrijednost svih 438 osvojenih vaučera u Hrvatskoj je 6,57 milijuna eura. Time je gotovo 80 posto općina i gradova osvojilo vaučere, a većina njih već je implementirala WiFi rješenja na svojim područjima i otvorila mreže za besplatno javno korištenje”, ističu iz HAKOM-a (Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti).

Među 72 općine i grada koje su u trećem krugu dodjele osvojile WiFi vaučere, a koja se odvijala 19. i 20. rujna, su većinom manja mjesta i sela, ali i primjerice i gradovi Zadar i Hvar te drugi.

Dobra je to vijest, jer ovim će grad Zadar te općine Kolan, Kukljica, Stankovci, Škabrnja, Poličnik, Pakoštane, Pašman i Zemunik Donji dobiti po 15 tisuća eura pojedinačno za uvođenje bežičnog interneta na javnim mjestima.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar