Napokon bežični internet na trgu; Zadru i osam općina po 15 tisuća eura od Europe

Hrvatska je u trećem krugu dodjele vaučera za besplatni javni internet u sklopu programa Europske komisije WiFi4EU osvojila 72 vaučera, što je uz one iz prva dva kruga ukupno 438 tih vaučera, čime je ‘pokriveno’ gotovo 80 posto općina i gradova, izvijestili su u ponedjeljak iz HAKOM-a.

“Ukupna vrijednost svih 438 osvojenih vaučera u Hrvatskoj je 6,57 milijuna eura. Time je gotovo 80 posto općina i gradova osvojilo vaučere, a većina njih već je implementirala WiFi rješenja na svojim područjima i otvorila mreže za besplatno javno korištenje”, ističu iz HAKOM-a (Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti).

Među 72 općine i grada koje su u trećem krugu dodjele osvojile WiFi vaučere, a koja se odvijala 19. i 20. rujna, su većinom manja mjesta i sela, ali i primjerice i gradovi Zadar i Hvar te drugi.

Dobra je to vijest, jer ovim će grad Zadar te općine Kolan, Kukljica, Stankovci, Škabrnja, Poličnik, Pakoštane, Pašman i Zemunik Donji dobiti po 15 tisuća eura pojedinačno za uvođenje bežičnog interneta na javnim mjestima.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...