Nova priznanja; Sukošanska marina najbolja je velika marina, ima čak 1500 vezova

Na Danima hrvatskog turizma održanima u Slavoniji marini D-Marin Dalmacija svečano je dodijeljena nagrada „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku“ za najbolju veliku marinu, dok je šibenska marina D-Marin Mandalina dobila isto priznanje za najbolju srednju marinu.

Ovu tradicionalnu manifestaciju organiziraju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, a okupilo se više od tisuću domaćih i stranih sudionika.

„Naša je orijentacija u pogledu razvoja marina odavno nadišla tek poboljšanje infrastrukture, iako na tome kontinuirano radimo. U skladu s rastućim trendom ‘turizma doživljaja’, proteklih nekoliko godina smo više usmjereni na poboljšanje ponude, sadržaja i iskustva u našim marinama jer gostima želimo ponuditi više od onoga što očekuju te ih privući kroz brojna jedriličarska događanja. Važno nam je da kroz svoje projekte nudimo i stvaramo diferencirani turistički proizvod. Jako smo sretni što je naš trud prepoznat, osobito što ovih dana bilježimo deset godina poslovanja u Hrvatskoj“, izjavio je Burak Baykan, CEO D-Marin Grupe.

Tijekom deset godina svog poslovanja u Hrvatskoj, D-Marin kontinuirano promiče nautički turizam i jedriličarski sport, a kroz brojne sportske aktivnosti u marinama ostvaren je i doprinos u dodatnom pozicioniranja Hrvatske, Šibenika i Zadra kao turističkih destinacija kroz suorganizaciju brojnih sportskih događaja među kojima se svakako ističu prestižna regata svjetske klase TP52, CRO ORC D-Marin Kup, Farr 40 regata te regate klase Melges 24 i 32. Ove se godine, zahvaljujući potpori D-Marin grupe, u Šibeniku jedrilo ORC Svjetsko prvenstvo koje je okupilo oko tisuću jedriličara te time bilo najveći sportski događaj koji se ikada organizirao u Šibeniku. U sklopu sponzorstva zlatne braće Fantela koju Dogus grupa podržava na svim pripremama i natjecanjima, u D-Marin marinama održani su i Dani jedrenja za najmlađe.

D-Marin Dalmacija najveća je marina u Hrvatskoj sa svojih 1.200 vezova u moru, te dodatnih 300 u kopnu. Posjetiteljima nudi brojne korisne i zabavne sadržaje, kao i čitav niz tehničkih servisa i usluga unutar marine tako da na jednom mjestu mogu pronaći sve potrebno za opremu broda i sigurnu plovidbu. Dodatno, marina pruža usluge održavanja i popravka uz istovremeno ispunjavanje najviših međunarodnih standarda za upravljanje okolišem. Marina D-Marin Dalmacija je 2015. godine dobila nagradu za marinu godine, a već je gotovo 20 godina nositeljica Plave zastave.

D-Marin Mandalina jedina je marina u Hrvatskoj projektirana za prihvat mega jahti te ima 448 vezova. Zahvaljujući prirodno zaštićenom položaju, velikoj dubini mora i nepostojanju ograničenja visine plovila, D-Marin Mandalina predstavlja idealno mjesto za vezivanje super jahti. Za ovu marinu, ovo je četvrto priznanje, pri čemu je prošle godine dobila nagradu za prvo mjesto, a dvaput za drugo mjesto u kategoriji srednjih marina – 2015. i 2016. godine. Posjeduje i Star Diamond Award Američke akademije ugostiteljskih znanosti iz 2015. godine. Također, od iste je godine ova marina nositeljica Plave zastave, kao što je i svake godine dobitnica priznanja “5 Gold Anchor – TYHA” kojeg je prvi put dobila 2011.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...