Novi pokušaj u ponedjeljak; Radnici Liburnije traže povećanje osnovice plaća za 10 posto

Novi sastanak na temu kolektivnih pregovora za radnike Liburnije d.o.o. Zadar zakazan je za 14. listopada 2019. godine, u ponedjeljak s početkom u 10 sati u Maloj vijećnici Grada Zadra.

Radnici Liburnije d.o.o. Zadar sa svojim sindikalnim predstavnicima SPIVH-a i SSSH, prethodnih mjeseci poduzeli su niz snažnih sindikalnih akcija, prosvjednih skupova i dr., u svezi svojih zahtjeva radi povećanja osnovice plaće radnicima Liburnije d.o.o. Zadar minimum 10% i fiksiranja boda za izračun plaće, izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora, u svezi reguliranja noćnog rada, povećanja stalnog dodatka osoblju koje radi smjenski rad, reguliranja posebnih (otežanih) uvjeta rada, te izrade nove sistematizacije radnih mjesta.

Čelnici Grada Zadra i Uprava Liburnije d.o.o. Zadar su se načelno pozitivno očitovali u svezi opravdanih radničkih i sindikalnih zahtjeva, pa se na novom sastanku na temu kolektivnih pregovora očekuje bitan pomak u svezi povećanja plaća radnicima Liburnije d.o.o. Zadar i udovoljavanja njihovim drugim zahtjevima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...