kao i izmjene kolektivnog ugovora

Novi pokušaj u ponedjeljak; Radnici Liburnije traže povećanje osnovice plaća za 10 posto

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Novi sastanak na temu kolektivnih pregovora za radnike Liburnije d.o.o. Zadar zakazan je za 14. listopada 2019. godine, u ponedjeljak s početkom u 10 sati u Maloj vijećnici Grada Zadra.

Radnici Liburnije d.o.o. Zadar sa svojim sindikalnim predstavnicima SPIVH-a i SSSH, prethodnih mjeseci poduzeli su niz snažnih sindikalnih akcija, prosvjednih skupova i dr., u svezi svojih zahtjeva radi povećanja osnovice plaće radnicima Liburnije d.o.o. Zadar minimum 10% i fiksiranja boda za izračun plaće, izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora, u svezi reguliranja noćnog rada, povećanja stalnog dodatka osoblju koje radi smjenski rad, reguliranja posebnih (otežanih) uvjeta rada, te izrade nove sistematizacije radnih mjesta.

Čelnici Grada Zadra i Uprava Liburnije d.o.o. Zadar su se načelno pozitivno očitovali u svezi opravdanih radničkih i sindikalnih zahtjeva, pa se na novom sastanku na temu kolektivnih pregovora očekuje bitan pomak u svezi povećanja plaća radnicima Liburnije d.o.o. Zadar i udovoljavanja njihovim drugim zahtjevima.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: