Obitelj žrtve grupnog silovanja angažirala novu odvjetnicu iz Zagreba

Nova odvjetnica žrtve grupnog silovanja iz okolice Zadra je Sanja Bezbradica Jelavić.

Angažirana je od strane obitelji, a prošla odvjetnica, kako doznajemo, bila je dodijeljena od županijskog suda. Takav postupak je uobičajen u slučaju maloljetne žrtve, pišu 24sata.

Bez izjava

Bezbradica Jelavić je odvjetnica sa zagrebačkim uredom, a, između ostalog, u ime Autonomne ženske kuće je članica radne skupine za izmjenu Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Također, zastupala je obitelj šestogodišnje Madine Hosseini koja je poginula u naletu vlaka na granici Srbije i Hrvatske. Zbog tretmana obitelji Hosseini, uputila je tužbu Europskom sudu za ljudska prava koji je donio privremenu mjeru kojom se nalaže MUP-u da obitelj odmah smjesti u okruženje u kojem neće biti izložena nečovječnom ili ponižavajućem postupanju.

S obzirom na to da je postupanje u slučaju grupnog maloljetničkog silovanja tajno, odvjetnica nije mogla davati nikakve izjave ni komentare o svom angažmanu, pišu 24sata.

Podsjetimo, slučaj višestrukog grupnog silovanja maloljetnice iz Dalmacije za koji su osumnjičena sedmorica mladića zgrozio je Hrvatsku. Petorica osumnjičenih za silovanje djevojke privedena su u istražni zatvor nakon odluke Izvanraspravnog vijeća koje je poništilo prvotnu odluku suca Ivana Markovića o puštanju na slobodu uz mjere opreza. Dvojica preostalih maloljetnika ispitana su u ponedjeljak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...