zastupala je obitelj šestogodišnje Madine Hosseini

Obitelj žrtve grupnog silovanja angažirala novu odvjetnicu iz Zagreba

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Nova odvjetnica žrtve grupnog silovanja iz okolice Zadra je Sanja Bezbradica Jelavić.

Angažirana je od strane obitelji, a prošla odvjetnica, kako doznajemo, bila je dodijeljena od županijskog suda. Takav postupak je uobičajen u slučaju maloljetne žrtve, pišu 24sata.

Bez izjava

Bezbradica Jelavić je odvjetnica sa zagrebačkim uredom, a, između ostalog, u ime Autonomne ženske kuće je članica radne skupine za izmjenu Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Također, zastupala je obitelj šestogodišnje Madine Hosseini koja je poginula u naletu vlaka na granici Srbije i Hrvatske. Zbog tretmana obitelji Hosseini, uputila je tužbu Europskom sudu za ljudska prava koji je donio privremenu mjeru kojom se nalaže MUP-u da obitelj odmah smjesti u okruženje u kojem neće biti izložena nečovječnom ili ponižavajućem postupanju.

S obzirom na to da je postupanje u slučaju grupnog maloljetničkog silovanja tajno, odvjetnica nije mogla davati nikakve izjave ni komentare o svom angažmanu, pišu 24sata.

Podsjetimo, slučaj višestrukog grupnog silovanja maloljetnice iz Dalmacije za koji su osumnjičena sedmorica mladića zgrozio je Hrvatsku. Petorica osumnjičenih za silovanje djevojke privedena su u istražni zatvor nakon odluke Izvanraspravnog vijeća koje je poništilo prvotnu odluku suca Ivana Markovića o puštanju na slobodu uz mjere opreza. Dvojica preostalih maloljetnika ispitana su u ponedjeljak.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar