Osim Ćelića ostavku podnio i šef zadarske prometne policije Luzarijo Kulaš

Osim Josipa Ćelića, sada već bivšeg zamjenika ravnatelja policije, jučer je ostavku podnio prvi čovjek zadarske prometne policije Luzarijo Kulaš.

Sjetimo, Josip Ćelić, sada bivši zamjenik ravnatelja policija, u ožujku je počinio prometni prekršaj kada je kroz Briševo vozio 166 km/h, na području u kojem je maksimalna dopuštena brzina vožnje 50 km/h.

Izvanredni nadzor u zadarskoj policiji pokazao je da policajci koji su Ćelića zaustavili prekršaj jesu evidentirali, no nisu ga kaznili.

U priopćenju MUP-a stoji kako je stručni tim policijskih službenika upućen u Policijsku upravu zadarsku, nakon čega je podnio izvješće o utvrđenom činjeničnom stanju.

U izvanredni nadzor uputio ih je glavni ravnatelj policije Nikola Milina zbog provjere informacija objavljenih u medijima o navodnom neprocesuiranju počinjenog prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozilom u naseljenom mjestu i pokušaju zataškavanja navedenog od strane zamjenika glavnog ravnatelja policije Josipa Ćelića.

Tijekom provedenog izvanrednog nadzora obavljeni su razgovori sa svim policijskim službenicima i rukovoditeljima koji su bili upoznati, odnosno koji su mogli ili trebali biti upoznati s predmetnim postupanjem te je izvršen uvid u postojeću pisanu i video dokumentaciju slučaja.

Utvrđeno je kako su policijski službenici dana 12. ožujka ove godine, nakon utvrđenog prekršaja, na mjestu događaja zamjeniku glavnog ravnatelja policije izdali Zapisnik o utvrđenoj brzini kretanja vozila, a koji je on vlastoručno potpisao te su uredno evidentirali i pohranili snimku navedenog prekršaja.

Međutim, potom nisu poduzeli daljnja postupanja radi sankcioniranja zamjenika glavnog ravnatelja, već su to učinili tek nakon što je informacija objavljena u medijima.

Također, policijski službenici su dana 12. ožujka ove godine, nakon utvrđenog prekršaja, na mjestu događaja zamjeniku glavnog ravnatelja policije izdali Zapisnik o utvrđenoj brzini kretanja vozila, a koji je on vlastoručno potpisao te su uredno evidentirali i pohranili snimku navedenog prekršaja.

Međutim, potom nisu poduzeli daljnja postupanja radi sankcioniranja zamjenika glavnog ravnatelja, već su to učinili tek nakon što je informacija objavljena u medijima.

Načelnik PU zadarske Anton Dražina je zatražio od glavnog ravnatelja policije da načelnika Postaje prometne policije Zadar, sukladno zvanju i stručnoj spremi, premjesti na drugo radno mjesto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...