Ostojić: “Ako se Zadar jasno ne ogradi znači da želi kreirati specifičnu turističku sliku”

U subotu navečer u zadarskom noćnom klubu Opera pretučena su dvojica gej crnaca. Obojica su pripadnici američke vojske koji su u Zadar došli na odmor, a u noćnom klubu napala su ih, kako tvrde, desetorica mladića. Jedan od njih opisao je u videu koji je objavio na svom Instagram profilu što se dogodilo.

Budući da su lani i svjetski mediji izvještavali o navedenom slučaju iz Zadra, može se očekivati da će izvještavati i o subotnjem napadu na američke vojnike, što će zasigurno stvoriti negativnu sliku o Zadru koji je po posjećenosti jedna od top destinacija u Hrvatskoj.

Indexu je to i potvrdio Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma, koji nam je rekao da će se slučaj u Zadru zasigurno negativno odraziti na sliku zadarskog turizma.

“Ako se službeni Zadar jasno ne ogradi od ovoga, onda će to biti znak da možda Zadar želi kreirati neku svoju drugačiju, specifičnu turističku sliku”, istaknuo je Ostojić.

I u Hrvatskoj turističkoj zajednici su rekli kako najoštrije osuđuju svako nasilje.

“Hrvatska se u svijetu pozicionirala kao destinacija ugodnih i gostoljubivih domaćina. Oštro osuđujemo svaki oblik nasilničkog ponašanja koje treba sankcionirati te vjerujemo kako ovakav izolirani slučaj neće naštetiti ugledu i imidžu Hrvatske kao sigurne i otvorene destinacije”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...