Osumnjičeni silovatelji žale se na mjere opreza koje im brane prilaženje žrtvi!

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru prije dva dana je podnijelo žalbu Županijskom sudu u Zadru protiv rješenja suca istrage Ivana Markovića jer osumnjičenima za silovanje 15-godišnjakinje iz okolice Zadra nije odredio istražni zatvor, nego ih je pustio na slobodu uz mjere opreza.

Žalili se na mjere opreza, koje uključuju zabranu prilaženja žrtvi

Glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković za Index je danas rekao kako je rok za žalbe tri dana od primitka prvostupanjskog rješenja, ali nam je i potvrdio da su žalbe uložili i neki od branitelja osumnjičenih i to na mjere opreza koje im je odredio sudac Ivan Marković kad ih je pustio da se brane sa slobode.

Dodajmo kako mjere opreza uključuju zabranu približavanja žrtvi, zabranu komuniciranja sa žrtvom te javljanje u policijsku postaju dva puta mjesečno, a neki od osumnjičenih su uložili žalbu na to rješenje koje uključuje ove navedene mjere.

“Neki su tek u ponedjeljak i utorak primili rješenje, a neki će tek u subotu pa se to prebacuje za ponedjeljak, tako da je ponedjeljak zadnji rok za žalbu. Također, neki branitelji osumnjičenih su već podnijeli žalbu na rješenje suda”, rekao je za Index glasnogovornik Visković.

Navodi kako o žalbama odlučuje Izvanraspravno vijeće suda koje se sastoji od tri suca, među kojima ne smije biti sudac istrage.

Moguće tri odluke o žalbama

“Čim prođu rokovi za žalbu, onda će se donijeti odluka o prvostupanjskom rješenju. Odluka može biti ukidanje, preinaka ili potvrda prvostupanjskog rješenja”, rekao nam je sudac Visković.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru očekuje odluku o svojoj žalbi te ne mogu otkriti detalje iste.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...