Pernara iznijeli iz Sabora: “Tražim jamstvo da će sedmorica u pritvor. Ne idem mirno…”

Na početku današnje sjednice Sabora zastupnika Ivana Pernara straža je iznijela iz Sabornice nakon što je dobio dvije opomene predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Na početku sjednice, odnosno rasprave o dnevnom redu, za riječ se javio Ivan Pernar koji je rekao da je stanje u pravosuđu katastrofalno.  "Zašto su sedmorica osumnjičenih za silovanje djevojčice u Zadru puštena iz pritvora?", pitao je Pernar na što mu je predsjedavajući Gordan Jandroković rekao da će imati priliku govoriti u slobodnom govoru.

No, Pernar se nije dao.  "Namjerno provocirate kako biste bili izneseni iz sabornice i kako biste dobili svu pažnju. Manipulirate na vrlo ružan način, molim vas da sjednete. Izvolite sjesti. Oduzimam vam riječ za današnji dan, a onda i za sutra", kazao je Jandroković koji je prekinuo sjednicu, donosi RTL.

"Meni je žao, ali sad ću morati dati stanku od 10 minuta i zamoliti stražu da vas otprati iz dvorane", rekao je.  "Ja ne idem nikuda", poručio je Pernar koji sve snimao i uživo prenosio na svom Facebook profilu.

Tražio jamstva da će osumnjičeni u pritvor

Kada je saborski stražar došao do njega, Pernar je nastavio s pričom da samo želi da se optuženi za silovanje kod Zadra stave u pritvor.

"Hoćete li vi izaći sami ili da mi to rješavamo na već dosad viđeni način", upitao ga je stražar, a on mu je odgovorio da "je spreman mirno izaći" kada dobije "jamstva da će sedmero osumnjičenih završiti u pritvoru".

"Dok ne dobijem jamstva da će sedam osumnjičenih ići u pritvor, a odavde ne idem mirno. Možete se samo iznijeti", kazao je Pernar nakon čega je i iznesen iz Sabornice. Dok su ga iznosili nastavio je vikati i žaliti se na pravnu državu u Hrvatskoj, donosi RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...