zbog silovanja kod zadra

Pernara iznijeli iz Sabora: “Tražim jamstvo da će sedmorica u pritvor. Ne idem mirno…”

Screenshot
Tamni način

Na početku današnje sjednice Sabora zastupnika Ivana Pernara straža je iznijela iz Sabornice nakon što je dobio dvije opomene predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Na početku sjednice, odnosno rasprave o dnevnom redu, za riječ se javio Ivan Pernar koji je rekao da je stanje u pravosuđu katastrofalno.  “Zašto su sedmorica osumnjičenih za silovanje djevojčice u Zadru puštena iz pritvora?”, pitao je Pernar na što mu je predsjedavajući Gordan Jandroković rekao da će imati priliku govoriti u slobodnom govoru.

No, Pernar se nije dao.  “Namjerno provocirate kako biste bili izneseni iz sabornice i kako biste dobili svu pažnju. Manipulirate na vrlo ružan način, molim vas da sjednete. Izvolite sjesti. Oduzimam vam riječ za današnji dan, a onda i za sutra”, kazao je Jandroković koji je prekinuo sjednicu, donosi RTL.

“Meni je žao, ali sad ću morati dati stanku od 10 minuta i zamoliti stražu da vas otprati iz dvorane”, rekao je.  “Ja ne idem nikuda”, poručio je Pernar koji sve snimao i uživo prenosio na svom Facebook profilu.

Tražio jamstva da će osumnjičeni u pritvor

Kada je saborski stražar došao do njega, Pernar je nastavio s pričom da samo želi da se optuženi za silovanje kod Zadra stave u pritvor.

“Hoćete li vi izaći sami ili da mi to rješavamo na već dosad viđeni način”, upitao ga je stražar, a on mu je odgovorio da “je spreman mirno izaći” kada dobije “jamstva da će sedmero osumnjičenih završiti u pritvoru”.

“Dok ne dobijem jamstva da će sedam osumnjičenih ići u pritvor, a odavde ne idem mirno. Možete se samo iznijeti”, kazao je Pernar nakon čega je i iznesen iz Sabornice. Dok su ga iznosili nastavio je vikati i žaliti se na pravnu državu u Hrvatskoj, donosi RTL.

Ostavi komentar koristeći Facebook