Pet slučajeva sa zadarskog područja koji su sablaznili Hrvatsku

Zadar i cijela Hrvatska su opet u šoku. Sedmorica mladića prijavljenih za silovanje i bludničenje nad 15-godišnjom djevojčicom su se, prema policijskoj prijavi, godinu dana iživljavali nad njom, ucijenili je snimkom seksa s mobitela. Sudac ih je pustio da se brane sa slobode, uz mjere opreza, iako ni maloljetnica još nije ispitana. Javnost se sablaznila.

I opet se kao i u još jednom zadarskom slučaju, poput slučaja Daruvarac, digla na noge i cijela politička javnost, najavljuju se opet izmjene zakona… Da, i opet su krivi novinari, prekjučer Daruvarcu, danas glasnogovorniku zadarskog suda.

Večernji list donosi pet slučajeva sa zadarskog područja koji su u posljednjih nekoliko godina sablaznili cijelu Hrvatsku i koji dokazuju da nisu u pitanju bombastični naslovi, nego da se zvjerstva događaju.

Studeni 2013. Pet mladića u dobi od 16 do 22 godine noću su na plaži Kolovare u centru Zadra silovali 17-godišnjakinju, istukli je, zlostavljali… Dobili su kazne od četiri godine i 10 mjeseci zatvora, tri godine maloljetničkog zatvora, maloljetnički zatvor u trajanju od godine dana… Već sama informacija o iživljavanju petorice mladića iz jednog sela u zadarskom zaleđu nad maloljetnicom sablaznila je javnost, no opis događaja sa suđenja dodatno je potvrdio monstruoznost počinitelja. Djevojku je ujutro nakon silovanja pronašla prolaznica, a potom je rastrgane odjeće došla u policiju s majkom i liječnik je utvrdio lakše tjelesne ozljede i spolni odnos…

Još je jedna mučna priča prethodila najnovijem sablasnom slučaju silovanja kraj Zadra.

Krajem srpnja lani žrtva silovanja bila je 22-godišnjakinja koja je s poznanikom popila piće, pa još nekoliko u društvu koje se naknadno pridružilo. S jednim se i zbližila, poljubila, a onda, kako su tada izvještavali mediji iz policijskih izvora, baš njega zamolila da je odvede kući, i to nakon što joj je od alkohola pozlilo. No, on ju je poveo u park i, prema njezinoj priči, prvi put silovao.

– Potom je pozvao prijatelja s automobilom u namjeri da je odveze kući, no umjesto kući, djevojku su odveli u Arbanase gdje je prvooptuženi “ponudio” pijanu djevojku svom prijatelju. Iako višestruko krupniji od nje, drugooptuženi nije uspio natjerati djevojku da ga oralno zadovolji. Prvooptuženi je onda djevojci predložio seks u troje.

– To bi ti bila avantura života – kazao joj je i nakon toga je prisilio na oralni seks… – izvijestili su tada mediji.

U to vrijeme, u lipnju prošle godine u Zadru se dogodilo i brutalno premlaćivanje Zadranke u kafiću naočigled svih koji ne samo da joj nisu pomogli nego su i lažno svjedočili u korist počinitelja.

– Proglašavam Darka Kovačevića krivim što je dana 28. svibnja 2018. u Zadru u Ulici Benka Benkovića 30 u café baru Chill Out oštećenici Loreni Gurlici s kojom je bio u povremenoj vezi, s ciljem da je ustraši, prijetio ručnom bombom i ovim riječima: “Ako me prijaviš policiji, ja ću 20 godina biti u zatvoru, ali kada iziđem, usmrtit ću tvoju obitelj.” Kod oštećene je to izazvalo strah za sebe i obitelj. Potom je 13. lipnja u istom kafiću Lorenu Gurlicu udario rukom u potiljak, opalio joj dvije-tri pljuske pa zatim za njom otišao u WC i optužio je da ga vara. Potom ju je, u namjeri da je teško ozlijedi, počeo udarati šakama po glavi, a kad je Ante Kokić ušao i rekao mu: “Nemoj je toliko tući, ubit ćeš je”, on je odgovorio: “To i želim.”

Kada je oštećenica otišla u drugi WC, otišao je za njom i nastavio ju je udarati šakama u glavu, a držeći je za glavu, dva-tri puta udario je njezinom glavom u umivaonik. Pobjegla je tada u unutrašnjost kafića, a okrivljenik ju je bez povoda i uz prisutnost drugih osoba u dva navrata uhvatio za kosu i bacio na pod, a potom ju je udarao otvorenim dlanovima i zatvorenim šakama i nogama u tijelo i glavu, od čega je oštećenica Lorena Gurlica zadobila teške tjelesne ozljede – istaknula je sutkinja i izrekla jedinstvenu bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od pet godina, a splitski sud potom Daruvarcu smanjio kaznu na četiri godine.

U veljači ove godine još je jedan slučaj sa zadarskog područja sablaznio Hrvatsku. I baš danas će monstrumu s Paga na Županijskom sudu u Zadru započeti suđenje za četiri teška ubojstva u pokušaju, i to svoje rođene djece koju je 54-godišnji manijak bacao s prvog kata kuće na betonski pod.

– U 5.56 me pitao spavam li, a ja sam se malo od vrtića okrenula prema njemu i vratila se prema malom i u tom sam trenutku opet zaspala. Nisam slutila što će napraviti. Mislila sam, možda se digao jer svako jutro otiđe u dućan po kruh i priča s gospodinom Bernardom – prisjetila se ona jučerašnjeg jutra. Kaže kako je odjednom čula krik. – Kada je on došao u sobu, čula sam parkete kako škripe i vidjela sam da je djevojčicu koja je imala operaciju uhvatio za ruke i nosio je. Vratio se i rekao hladnokrvno: “Ja sam ubio djecu!” – ispričala je majka dan nakon tragedije za Večernji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...