Podignuta optužnica protiv 48-godišnjeg dilera kokaina; Optužen i za prijetnje fotoreporteru za vrijeme privođenja

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je jučer optužnicu protiv 48-godišnjeg državljanina Hrvatske i Srbije kojeg je PU zadarska 11. rujna zaustavila drogiranog za volanom Smarta na Obali kneza Branimira da bi potom u njegovoj obiteljskoj kući pronašla kokain, marihuanu, dva pištolja i novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Okrivljenika se optužnicom tereti da je 11. rujna u svojoj obiteljskoj kući u Zadru, u namjeri daljnje prodaje korisnicima na ilegalnom tržištu, kod sebe neovlašteno posjedovao ukupno 47,95 grama droge kokaina, upakirane u pet PVC vrećica, te 1,61 grama droge marihuane upakirane u dvije prozirne PVC vrećice, dvije digitalne vage, od kojih su na jednoj bili tragovi kokaina, 102,34 gram bijele praškaste tvari (lactosum), koja je namijenjena povećanju mase droge, te 35 komada prozirnih PVC vrećica namijenjenih za izradu paketića droge za uličnu preprodaju, kao i 22 komada latex rukavica. Tereti ga se da je od prodaje droge ostvario korist u iznosu od 39.500,00 eura.

Osim zbog biznisa s drogama, DORH je protiv 48-godišnjaka podigao optužnicu i zbog kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 12. rujna ispred policijske postaje u Zadru, prilikom privođenja sucu istrage, u cilju da uplaši i uznemiri fotoreportera koji se tamo nalazio kako bi ga fotografirao za novine, uputio riječi prijetnje, koje su kod oštećenika izazvale osjećaj uznemirenosti. Kako doznajemo od očevidaca, fotografu je uz psovke prijetio batinama govoreći kako će ga polomiti.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora u kojem se okrivljenik nalazi od 13. rujna zbog opasnosti od bijega.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...