Poskoci “kaznili” Maku i Kapitanovića osumnjičene za kriminal, izabrali novo vodstvo

Specijalci Domovinskog rata „Poskoci” Zadar imaju novo vodstvo.

Prvi čovjek Udruge je Željko Bonato.

Vijest je još interesantnija utoliko što su “Poskoci”, jednoglasno izabravši Bonata, javno “kaznili” dojučerašnjeg predsjednika i potpredsjednika Ivicu Kapitanovića i Marka Čulinu.

Njih dvojica, sjetimo, našla su se u društvu osumnjičenom za kriminal težak 12 milijuna.

Udružena skupina “pala” je u velikoj policijskoj akciji na zadarskom i zagrebačkom području, a među njima čak su četiri bivša zadarska policajca.

Zadarska policija početkom kolovoza, ne otkrivajući identitete osumnjičenih kao ni tvrtke preko kojih su navodno izvlačili novac, novinare izvijestila da se spomenute tereti za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza, krivotvorenje poslovne ili službene isprave te krivotvorenje javnih isprava.

Iz izvora bliskih istrazi, kako prenosi HINA, doznaje se da je vlasnik četiri tvrtke preko kojih se izvlačio novac nekadašnji visoko rangirani zadarski policajac Budimir Savarin (48). Vedrana Ikića (43), bivšeg specijalca, policija sumnjiči da je kriminalnim djelovanjem izvukao preko pet milijuna kuna. On se već nalazi u zatvoru jer je osuđen za pomaganje Denisu Paraću dok je bio u bijegu od policije. Bivši policajac je i Ivica Kapetanović (53).

Među osumnjičenima je i Marko Čulina Maka (48), bivši policajac i Ikićev poslovni partner.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...