“Postoje svjedoci u slučaju silovanja, ali njihovi roditelji kažu da se ne žele miješati”

Objava stravičnog slučaja kojim je sedmero mladića, od svega dvoje maloljetnih, osumnjičeno za prijetnje i silovanje 16-godišnjakinje u jednom mjestu pored Zadra, sablaznila je cijelu Hrvatsku.

Činjenica da je još kao djevojčica, odnosno kao 15-godišnjakinja, prvi put silovana i da je to trajalo gotovo godinu dana, dodatno je sablaznila javnost. Pogotovo iz razloga što su mnogi uvjereni da se za takav stravičan čin znalo i da su institucije morale ranije saznati da je danas 16-godišnjakinja ucjenjivana snimkama iz mobitela zbog kojih je, kako nam je rekao naš policijski izvor, strahujući od razotkrivanja prijave roditeljima bila prisiljena trpjeti daljnje seksualno iživljavanje.

Nakon su osumnjičeni pušteni da se brane sa slobode, zadarski sud još uvijek se nije, unatoč zahtjevima, izjasnio zbog čega je donesena odluka o tome da zabrana približavanja maloljetnici s kojom osumnjičeni žive u istom selu je dovoljna i da nije potreban istražni zatvor.

Od njihovog policijskog izvora večernji.hr. doznaje da je Županijsko državno odvjetništvo najavilo žalbu na odluku i puštanju osumnjičenih da se brane sa slobode.

– Policija je odmah nakon dojave reagirala. Pronašli smo i neke dokaze, a sada širimo i istragu. Postoje još neki svjedoci, no, roditelji onih koji bi mogli još posvjedočiti o ovom stravičnom događaju za sada ističu kako se ne žele miješati. I istina je da mnogi tamo govore kako je ona sama kriva i umjesto počinitelja osuđuju djevojku. Nemam običaj ovako komentirati, ali svi smo prestravljeni- rekao je za večernji.hr. izvor blizak istrazi.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...