Potraga za Miškićem traje, vremena je sve manje; “Nismo pronašli splav, danas ćemo još tragati, pa odlučiti ima li smisla nastaviti…”

Od ranog jutra po lokalnom vremenu u tijeku je potraga za nestalim pomorcima nakon havarije Bourbon Rhodea među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić. Brodovi pretražuju ovo iznimno veliko područje, a svi se nadaju kako su sedmorica nestalih pomoraca još uvijek na splavi te živi čekaju spas.

Nadu ovaj potrazi dale su jučerašnje vijesti kada su sateliti uočili nešto nalik splavi u Atlantiku. Svi su brodovi upućeni prema tom mjestu.

Da je potraga u tijeku potvrdio je za Jutarnji list Oualid Sahtout, šef ureda za informiranje u francuskom Ministarstvu unutarnjih poslova, prefekture Martinique koji je zadužen za komunikaciju u ovoj akciji kojom ravna CROSS AG, institucija poput hrvatske Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru.

“Točno je da je jučer, na temelju satelitske snimke, pretraženo područje na kojem bi mogla biti splav, no nismo je pronašli. Moram napomenuti da u ovom trenutku ne možemo uopće biti sigurni radi li se na snimci doista o splavi s Bourbon Rhodea ili nečem drugom, no zasad ništa nije pronađeno”, rekao je Sahtout.

Potragom koordinira u Fort De Franceu, a tamo je u 15 sati bilo 9, tako da je potraga započela tek prije nekoliko sati.

Još uvijek vremena ima, ali sve manje, poručuju u Martiniqueu. “Danas ćemo još tragati, a onda ćemo odlučiti ima li smisla ili ne nastaviti potragu”, rekao je za Jutarnji Sahtout.

Iz tvrtke Alp Maritime sa sjedištem u Nizozemskoj, čiji je jedan od brodova Alp Striker u akciji potrage za pomorcima, potvrđuju da ih je CROSS AG angažirao za spomenuti list. No, više informacija nisu mogli dati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...