bourbon rhode

Potraga za Miškićem traje, vremena je sve manje; “Nismo pronašli splav, danas ćemo još tragati, pa odlučiti ima li smisla nastaviti…”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Od ranog jutra po lokalnom vremenu u tijeku je potraga za nestalim pomorcima nakon havarije Bourbon Rhodea među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić. Brodovi pretražuju ovo iznimno veliko područje, a svi se nadaju kako su sedmorica nestalih pomoraca još uvijek na splavi te živi čekaju spas.

Nadu ovaj potrazi dale su jučerašnje vijesti kada su sateliti uočili nešto nalik splavi u Atlantiku. Svi su brodovi upućeni prema tom mjestu.

Da je potraga u tijeku potvrdio je za Jutarnji list Oualid Sahtout, šef ureda za informiranje u francuskom Ministarstvu unutarnjih poslova, prefekture Martinique koji je zadužen za komunikaciju u ovoj akciji kojom ravna CROSS AG, institucija poput hrvatske Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru.

“Točno je da je jučer, na temelju satelitske snimke, pretraženo područje na kojem bi mogla biti splav, no nismo je pronašli. Moram napomenuti da u ovom trenutku ne možemo uopće biti sigurni radi li se na snimci doista o splavi s Bourbon Rhodea ili nečem drugom, no zasad ništa nije pronađeno”, rekao je Sahtout.

Potragom koordinira u Fort De Franceu, a tamo je u 15 sati bilo 9, tako da je potraga započela tek prije nekoliko sati.

Još uvijek vremena ima, ali sve manje, poručuju u Martiniqueu. “Danas ćemo još tragati, a onda ćemo odlučiti ima li smisla ili ne nastaviti potragu”, rekao je za Jutarnji Sahtout.

Iz tvrtke Alp Maritime sa sjedištem u Nizozemskoj, čiji je jedan od brodova Alp Striker u akciji potrage za pomorcima, potvrđuju da ih je CROSS AG angažirao za spomenuti list. No, više informacija nisu mogli dati.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar