Cestitka_Uskrs

Predsjednik uprave HC-a i Dukić: “Dogodili su se propusti na cesti uz bolnicu, idemo u popravke!”

Gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić i predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić održali su radni sastanak na temu otvorenih projekata i razvojnih planova Hrvatskih cesta na području grada. Uz analizu odrađenih projekata detaljno se raspravljalo o rekonstrukciji križanja Žmirići, gradnji potencijalnih biciklističkih staza, projektiranje i dinamiku gradnje nove obilaznice, spajanja zone Crno i sanacije opasnih mjesta.

– Nastavljamo s intenzivnim investicijama u infrastrukturu koja se nalazi na području grada. Detaljno smo prošli  projekte koje je grad istakao kao najvažnije, predstavili naše planove  i dogovorili formiranje radne grupe u koju ćemo zajedno uključivati i druga javno pravna tijela ovisno o svakom pojedinom projektu. Dobro surađujemo s Gradom Zadrom i vjerujem da ćemo još puno dobroga zajedno napraviti u narednom periodu i nema razloga da nam se događaju propusti kakve smo imali na primjer ispred bolnice. Radna grupa sastavljena od djelatnika HC-a i Grada koja će imati redovite koordinacije te će izvještavati mene i gradonačelnika o napretku svakog pojedinog projekta. Naravno o svakom koraku neovisno radi li se o projektiranju, rješavanju opasnih mjesta ili o velikim građevinskim zahvatima redovito ćemo i na vrijeme obavještavati javnost. Investicije u Zadru su i u 2020. bitna stavka u našem financijskom planu, kazao je predsjednik uprave HC-a Škorić.

Nakon radnog sastanka gradonačelnik i predsjednik uprave HC-a, u pratnji pročelnika UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Darka Kasapa i Voditelja tehničke ispostava HC-a Zadar, Davida Milina obišli su lokacije o kojima se raspravljalo pa tako i rekonstruiranu cestu uz bolnicu.

– Već smo komentirali kako su se ovdje dogodili propusti koji nam ne služe na čast, ali ono na čemu sad inzistiram je da što prije obavimo potrebne popravke. Također po završetku radova odradit će se još jedno snimanje buke te ako buka bude iznad dozvoljene razine primijeniti neko od dostupnih tehničkih rješenja, zaključio je predsjednik uprave Škorić.

Zadovoljan dogovorenim bio je i gradonačelnik Dukić:

– Moram zahvaliti predsjedniku uprave gospodinu Josipu Škoriću na dolasku i na izuzetno operativnom sastanku. Hrvatske ceste su financirale novi, reprezentativan ulazak u grad koji je konačno prilagođen svim promjenama koje su se dogodile unatrag 40 godina od kad je ta prometnica posljednji put rađena. Ovo ljeto je pokazalo koliko se protočnost popravila i možemo biti izuzetno zadovoljni tim dijelom. Još jednom smo obišli područje oko bolnice i ti nedostatci će, kako je i najavljeno, biti uklonjeni. Hrvatske ceste kontinuirano ulažu u prometnice na području našeg grada. Također zadovoljstvo je imati partnera s nacionalne razine koji dobro poznaje naše probleme i spreman je dnevno surađivati. Kroz deset dana ćemo imati operativni plan djelovanja pa ćemo imati više informacija i za građane. Vjerujem da ćemo kroz sljedeći ciklus napraviti bitne pomake u protočnosti i sigurnosti prometa u našem gradu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...