kazalište lutaka

Predstava “Kabanica”; Večeras se na zadarskim kazališnim daskama igra Gogolj

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Večeras se, s početkom u 20:30 sati, u Kazalištu lutaka Zadar, igra dramska predstava „Kabanica“, nastala u koprodukciji Drame Plus i Hrvatskog narodnog kazališta Zadar.

Kazališna je to adaptacija istoimenog teksta Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, velikana ruske književnosti kojem se poklonio i sam Fjodor Mihajlovič Dostojevski, a u njoj igra šest mladih profesionalnih glumaca iz Zagreba, Rijeke i Sarajeva. Predstava je nastala u sklopu projekta „Lektira na sceni“ koji za cilj ima vratiti mlade, posebice školarce i studente u kazalište te ih potaknuti na čitanje kultnih naslova svjetske i hrvatske književnosti.

Da je riječ o vrijednom, ali i uspješnom projektu kojeg zajednica prepoznaje dovoljno govori činjenica da je predstava rasprodana četiri dana prije izvedbe i to za sva tri termina u kojima se izvodi.

„Presretni smo i ponosni što su upravo škole, profesori i učenici, ali i studenti Sveučilišta u Zadru, oni kojima je projekt i namijenjen, prepoznali njegovu vrijednost te se odazvali u tako velikom broju“, poručuju iz Drame Plus.

Predstava se, uz večerašnju izvedbu, igra ponovno i sutra, u utorak 29. 10. u 12:30 te u 20:30. Režiju potpisuje Vinko Radovčić koji je odabrao i glazbu, dramatizaciju Sunčica Sodar, scenografiju i video projekcije Naonar. Kostimografkinja predstave je Anita Goreta, oblikovatelj svjetla Frane Papić, savjetnica za scenski pokret Matea Bilosnić dok je scenografiju i rekvizite izradio John Čolak.

U predstavi igraju Lovro Ivanković, Luka Barešić, Deni Sanković, Matino Antunović, Toma Medvešek, Domagoj Nižić.

„Ovim putem se zahvaljujemo i našim sponzorima, restoranu Skoblar i tvrtki Cidaris, Autotransu i Puntamici Line koji su nam uvelike pomogli u realizaciji ovih triju novih izvedbi. Sve veća i raznolikija uključenost subjekata u ovaj projekt pokazuje kako napredujemo u pravom smjeru i kako ono što radimo postaje prepoznatljivo“, kažu iz Drame Plus.

Za sve one koji su htjeli pogledati predstavu, a nisu uspjeli nabaviti svoju kartu na vrijeme, iz Drame Plus poručuju kako nas već u prosincu očekuje nova premijerna izvedba predstave u sklopu „Lektire na sceni“, namijenjene pak osnovnoškolskom uzrastu. U tijeku su i pripreme za novu sezonu u kojoj će ljubitelji ruske književnosti opet imati prilike uživati u jednoj novog kazališnoj adaptaciji svog omiljenog klasika.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar