PREKIDA SE AKTIVNA POTRAGA: “Ovo je bila izuzetno teška odluka…”

Francuske vlasti prekidaju aktivnu potragu za nestalim pomorcima Bourbon Rhodea na Atlantiku, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, objavili su jučer predstavnici francuske prefekture Martinique.

Umjesto toga, nastavlja se aktivno praćenje, odnosno samo brodovi koji budu prolazili tom rutom imaju zadaću budno motriti hoće li nešto uočiti, piše Jutarnji list.

Iako su se sinoć na društvenim mrežama pojavile informacije da je pronađen Dino Miškić, to su francuske vlasti vrlo brzo dematirale i prozvale fake newsom. Jutarnji list je i iz hrvatske Vlade dobio potvrdu da je riječ o lažnim vijestima koje su izazvale histeriju na društvenim mrežama. Umjesto toga, s Martiniquea su objavili kako prekidaju aktivnu potragu.

– Šanse da se nakon 16 dana pronađu ljudi u moru jednostavno više ne postoje i zato smo odlučili iz aktivne faze potrage prijeći u aktivnu fazu motrenja. To znači da će brodovi koji tamo prolaze imati zadatak da budno motre hoće li nešto pronaći – pojasnio je prefekt Martiniquea Franck Robine na konferenciji za medije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...