13. sjednica županijske Skupštine

Sa 23 glasa podrške Renata Peroš dobila novi mandat na čelu Narodnog muzeja

Ilustrativna fotografija
Tamni način

U četvrtak, 10. listopada 2019. godine nastavljena je 13. sjednica županijske Skupštine na kojoj  je uz ostalo prihvaćeno polugodišnje Izvješće o radu upravnih tijela Zadarske županije kao i polugodišnje Izvješće o izvršenju proračuna.

Nakon sat vremena rasprave na današnjem nastavku sjednice, v.d. ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš sa 23 glasa podrške dobila je suglasnost Županijske skupštine za imenovanje na novi četverogodišnji mandat, a prihvaćeno je i izvješće o radu za prošlu godinu.

Pred vijećnicima našla su se i ostala izvješća o radu ustanova kojima je osnivač Zadarska županija – Kazališta lutaka Zadar, Zajednice tehničke kulture i Športske zajednice Zadarske županije, ustanova u zdravstvu: Doma za starije i nemoćne osobe Zadar, Ljekarne Zadar, Doma zdravlja Zadarske županije, Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, Psihijatrijske bolnice Ugljan, Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na moru i Opće bolnice Zadar.

Prihvaćeno je i Izvješće o radu i izvršenje financijskog plana Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije-INOVAcije, Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE i Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRE te Izvješće o ostvarivanju programa zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja zaštićenih dijelova prirode  na području Zadarske županije i izvješće o izvršenju financijskog plana NATURE JADERE – javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije.

Usvojeno je i izvješće o radu i financijsko izvješće Županijske lučke uprave Zadar.

Na dnevnom redu Županijske skupštine prihvaćeno je i nekoliko odluka o davanju koncesija na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje plaža, luka posebnih namjena te u svrhu uzgoja školjaka, odluka o produženju roka trajanja koncesije na pomorskom dobru društvu „Kali tuna“ i odluka o javnom prikupljanju ponuda za davanje koncesije na pomorskom dobru.

Vijećnici županijske Skupštine prihvatili su Rješenja o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Zadru i sudaca porotnika za mladež Općinskog i Županijskog suda u Zadru, a prihvaćeno je i izvješće Povjerenstva za nadzor nad radom  mrtvozornika. Na današnjoj sjednici donesena je i odluka o Procjeni rizika od velikih nesreća za Zadarsku županiju.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar