Sastanak s gradonačelnikom urodio plodom; Plaće radnika Liburnije rastu za 10 posto

Novi sastanak s gradonačelnikom Brankom Dukićem na temu kolektivnih pregovora za radnike Liburnije d.o.o. Zadar održan danas u Maloj vijećnici Grada Zadra, urodio je plodom. Naime, radnici će plaću uvećanu za 10 posto primati od 1. siječnja 2020. godine, a pregovori oko kolektivnog ugovora se nastavljaju.

– Danas smo uspjeli dogovoriti koliko je moguće, s druge strane plaće moraju rasti jer rastu i troškovi života. Dogovorili smo da se fiksira vrijednost boda, a do kraja godine radnicima će se mjesečno isplaćivati od 400 ili 500 kuna da se premosti vrijeme do povećanja plaće za 10 posto. Ide se dalje s kolektivnim pregovaranjem i najvažnije je da tvrtka bude stabilna, da radnici primaju plaće od kojih mogu preživjeti, odnosno, da ne moraju ići vani, rekao je predsjednik SSSH Mladen Novosel.

Pravni zastupnik SSSH, Vedran Uranija, rekao je da su plaće uvećane za 600 do 700 kuna plod snažnih akcija.

– Dogovorili smo i reguliranje noćnog rada, dnevnog i tjednog odmora kroz kolektivni ugovor, a treba riješiti i troškove prijevoza koji se ne plaćaju, te smjenski rad. „Liburniju” očekuje i izmjena sistematizacije, ljudi u uredima imaju značajno veće plaće od vozača koji su ključni za tvrtku, rekao je Uranija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...