Sav prihod “Meat me” festivala ide za pedijatriju; Vrhunska mesna jela za samo 20 kuna

Festival mesa Zadar 2019. „Meat Me“ održat će se 17, 18. i 19. listopada na „Staroj pijaci“ i u velikom šatoru u južnom dijelu Tržnice na Poluotoku.

Riječ je o gastronomskoj i zabavnoj manifestaciji s humanitarnim karakterom.

Direktor TZ-a Mario Paleka objasnio je kako su u organizaciju Festivala „Meat Me“ uključene sve najpoznatije zadarske mesnice, odnosno obitelji mesara s dugom tradicijom (Biloglav, Ikić, Paleka, Gobin, Lukin, „Poličanka“ te trgovački lanac „Metro“) koji će donirati sve mesne sirovine, ali i brojni zadarski restorani, zatim vinari iz Udruge vinara Zadarske županije, sirari, zadarski pivari, proizvođači povrća, tartufar Ivica Matak, Hotelijersko-ugostiteljska i turistička škola i Poljoprivredno prehrambena škola „Stanko Ožanić“ te mnogi drugi.

Direktor „Tržnice Zadar“ Tomislav Letinić zadovoljan je činjenicom da će na zadarskoj tržnici biti organiziran veliki grill party s koncertom grupe „Bang Bang“.

Chef Renato Kraljev objasnio kako će se festivalski program odvijati na tržnici od 10.30 do 13.30 sati sva tri festivalska dana, te da će svaki dan imati svoju temu: prvi dan će to biti janjetina, drugi piletina i pulastar, a treći svinjetina i teletina.

U prvom dijelu svakog tematskog dana zadarski će kuhari pripremati tradicionalna jela od tih vrsta mesa, a u drugom, iza coctail stanke od „Maraskinih“ pića, iste će se vrste mesa pripremati na roštilju. Kuhari koji su angažirani na „Meat Me“ su Klaudio Mrkić, Tomislav Karamarko i Josip Vrsaljko.

Sav prihod od prodaje jela bit će doniran Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar.

Cijena jela s prilogom bit će 20 kuna, cijena salate 5 kuna, a cijena pića 10 kuna.

Organizatori prvog Festivala mesa „Meat Me“ predviđaju da će se u tri dana, odnosno u tri jutarnja i jednom večernjem programu biti pripremljeno do 2.000 mesnih obroka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...