“SF, povijesna drama i horor”: Novu mini-seriju već uspoređuju s Černobilom

Prošle su tri godine otkako je najavljena adaptacija SF klasika, a prije nekoliko dana BBC je napokon objavio prvi trailer za Rat svjetova (The War of the Worlds).

U mini-seriji od tri epizode koja se temelji na kultnom romanu H. G. Wellsa glume Rafe Spall (Black Mirror), Eleanor Tomlinson (Poldark) i Robert Carlyle (Trainspotting), između ostalih, a prvi trailer izgleda poprilično spektakularno.

“Dame i gospodo, čini se da je nešto stiglo u Englesku”, najavljuje glas u prvom traileru, prije nego mještani počnu spekulirati o čemu se radi, vjerujući da se radi o zvijezdi padalici.

Naravno, fanovi klasične priče znat će da se ne radi o zvijezdi padalici. Umjesto toga, London i obližnji okruzi suočavaju se s eskalirajućim terorom invazije izvanzemaljaca, boreći se za svoj život protiv neprijatelja izvan njihovog razumijevanja.

Mini-serija smještena u edvardijansko doba (1901. – 1914.) prati Georgea (Spall) i njegovu partnericu Amy (Tomlinson), par koji želi započeti zajednički život, uz Georgeovog starijeg brata Fredericka (Rupert Graves) i astronoma/znanstvenika Ogilvyja (Robert Carlyle).

“Verzija ‘Rata svjetova’ koju sam želio napraviti je ona koja je vjerna tonu i duhu knjige, ali koja je također suvremena, iznenađujuća i puna šokova”, rekao je pisac Peter Harness kad je najavljivao svoju adaptaciju priče više puta interpretirane.

“To je kolizija SF-a, historijske drame i horora.”

Sudeći po traileru, ispunio je obećanje. Mini-seriju koju su neki već usporedili s Černobilom, najpopularnijom i najboljom mini-serijom godine (kao pričom koja je nebrojeno puta predstavljena i interpretirana, ali nikad tako), BBC One emitirat će kasnije ove jeseni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...