vremenska prognoza

Sivo, tmurno i kišovito vrijeme nastavlja se i danas, na Jadranu jaka bura

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Čeka nas oblačno i kišovito vrijeme, a zatim razvedravanje. Ostaje razmjerno hladno pa je u najvišem gorju moguće i malo snijega.

Sivo, tmurno i kišovito vrijeme kakvo nas je pratilo i prošlih dana, nastavlja se i danas.

Najizraženija kiša, moguće i jači grmljavinski pljuskovi, zahvatit će srednji dio Jadrana, a najprije će se početi razvedravati Istra. Uz krajnji jug bit će sunca poslijepodne.

U unutrašnjosti oblačno, hladno i vjetrovito. Puhat će umjeren sjeveroistočnjak, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu jaka bura s olujnim udarima. Kiša ipak još samo danas.

Preko naše zemlje premještat će se hladni dio fronte pa su moguće i nestabilnosti s grmljavinskim pljuskovima. Ujutro u cijeloj zemlji osim na južnom Jadranu oblačno i kišovito. Jutarnja temperatura spustit će se u unutrašnjosti i na tri stupnja, a na jugu i dalje toplo – do 16 stupnjeva, jer će ovdje puhati umjereno jugo. U ostatku zemlje sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka bura podno Velebita s olujnim udarima

U Središnjoj Hrvatskoj će ostatak dana biti oblačno i kišovito s tim da će jača kiša padati u drugom dijelu dana. Bit će i umjerenog sjeveroistočnog vjetra pa će se ovih 10-ak stupnjeva činiti i niže.

Istočna Hrvatska će također biti oblačna i kišovita cijeli dan. Puhat će slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a najviša temperatura slična jučerašnjoj, od 9 do 11 stupnjeva.

U Istri će poslijepodne biti i sunčanih razdoblja, a na srednjem dijelu grmljavinskih pljuskova. Puhat će jaka bura podno Velebita s olujnim udarima. U gorskom dijelu kišovito i oblačno, a u najvišem gorju može krajem dana pasti i malo snijega.

Na jugu Jadrana promjenjivije i sunčanije vrijeme. U sjevernoj Dalmaciji mogući su pljuskovi i kiša uz jaku buru, a na krajnjem jugu ostat će većinom sunčano.

Sljedećih dana bit će suho, ali razmjerno hladno i vjetrovito na kopnu. Osobito hladno bit će u petak ujutro kad je moguć i mraz. Na Jadranu u četvrtak još jaka bura s olujnim udarima, a zatim sunčanije i prema vikendu i sve toplije jer će od subote zapuhati umjereno jugo.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar