Sivo, tmurno i kišovito vrijeme nastavlja se i danas, na Jadranu jaka bura

Čeka nas oblačno i kišovito vrijeme, a zatim razvedravanje. Ostaje razmjerno hladno pa je u najvišem gorju moguće i malo snijega.

Sivo, tmurno i kišovito vrijeme kakvo nas je pratilo i prošlih dana, nastavlja se i danas.

Najizraženija kiša, moguće i jači grmljavinski pljuskovi, zahvatit će srednji dio Jadrana, a najprije će se početi razvedravati Istra. Uz krajnji jug bit će sunca poslijepodne.

U unutrašnjosti oblačno, hladno i vjetrovito. Puhat će umjeren sjeveroistočnjak, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu jaka bura s olujnim udarima. Kiša ipak još samo danas.

Preko naše zemlje premještat će se hladni dio fronte pa su moguće i nestabilnosti s grmljavinskim pljuskovima. Ujutro u cijeloj zemlji osim na južnom Jadranu oblačno i kišovito. Jutarnja temperatura spustit će se u unutrašnjosti i na tri stupnja, a na jugu i dalje toplo – do 16 stupnjeva, jer će ovdje puhati umjereno jugo. U ostatku zemlje sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka bura podno Velebita s olujnim udarima

U Središnjoj Hrvatskoj će ostatak dana biti oblačno i kišovito s tim da će jača kiša padati u drugom dijelu dana. Bit će i umjerenog sjeveroistočnog vjetra pa će se ovih 10-ak stupnjeva činiti i niže.

Istočna Hrvatska će također biti oblačna i kišovita cijeli dan. Puhat će slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a najviša temperatura slična jučerašnjoj, od 9 do 11 stupnjeva.

U Istri će poslijepodne biti i sunčanih razdoblja, a na srednjem dijelu grmljavinskih pljuskova. Puhat će jaka bura podno Velebita s olujnim udarima. U gorskom dijelu kišovito i oblačno, a u najvišem gorju može krajem dana pasti i malo snijega.

Na jugu Jadrana promjenjivije i sunčanije vrijeme. U sjevernoj Dalmaciji mogući su pljuskovi i kiša uz jaku buru, a na krajnjem jugu ostat će većinom sunčano.

Sljedećih dana bit će suho, ali razmjerno hladno i vjetrovito na kopnu. Osobito hladno bit će u petak ujutro kad je moguć i mraz. Na Jadranu u četvrtak još jaka bura s olujnim udarima, a zatim sunčanije i prema vikendu i sve toplije jer će od subote zapuhati umjereno jugo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...