reakcija na napad

Sociolog Marcelić: “Zadar je konzervativna sredina, a istovremeno želi živjeti od turizma”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

U subotu navečer u zadarskom noćnom klubu Opera pretučena su dvojica gej crnaca. Obojica su pripadnici američke vojske koji su u Zadar došli na odmor, a u noćnom klubu napala su ih, kako tvrde, desetorica mladića.

Sociolog Marcelić:

Sven Marcelić, profesor sociologije na Sveučilištu u Zadru kaže kako je problem taj što je Zadar konzervativna sredina koja bi htjela živjeti od moderne ekonomije kao što je, kaže, turizam.

“S turizmom dolaze i drugačiji stavovi, različiti ljudi, a to često odudara od onog što je sredina spremna prihvatiti. Ni u Zadru se baš ne događa da svaki dan prebijaju ljude, vidi se velika promjena u odnosu na devedesete, tako da se neke stvari ipak mijenjanju, no temeljni problem je što imamo konzervativnu sredinu, pogotovo kad su u pitanju mladi, koji su još konzervativniji, a oni znaju na svaku promjenu reagirati agresijom. Hrvatska je među konzervativnijim zemljama svijeta, a korijen problema je taj da konzervativne sredine često ne prihvaćaju drugačije, a istovremeno žele živjeti od turizma”, rekao je Marcelić za Index, dodajući kako često takvi slučajevi završe kod institucija bez efikasnih rezultata.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar