Spektakl na pomolu? Miočić dobio poruku iz stožera jednog od najopakijih boraca današnjice

Američki Hrvat posljednji je put bio u kavezu krajem kolovoza kada je vratio UFC-ov teškaški naslov.

Sljedeći protivnik slavnog američkog borca hrvatskih korijena Stipe Miočića mogao bi biti Israel Adesanya. Barem je tu želju iskazao Adesanyin trener Eugene Bareman.

Adesanya je aktualni prvak u srednjoj kategoriji, a u borbi za naslov uvjerljivo je pobijedio Roberta Whittakera kojeg je nokautirao u drugoj rundi, prenosi Net.hr.

Prelazak u višu kategoriju

Što se tiče, Adesanye, on misli da je sada vrijeme za prelazak na stepenicu više i prelazak u tešku kategoriju.

Mnogo se govorilo o eventualnoj borbi između njega i prvaka poluteške kategorije Jona Jonesa, ali trener Bareman ima drugačije mišljenje.

“Predložio sam, ako već želimo super borbu, da se Israel bori protiv Miočića, koji je dobar tip. Bolje da njemu damo priliku, a ne nekome poput Jonesa”, rekao je Bareman u invervjuu s ESPN-ovom novinarom Arielom Helwanijem.

‘Naš je tim drugačiji’

“Najveća borba koju Israel može odraditi je ona s Miočićem. To ne govorim zato jer mislim da Israel ne može pobijediti Jonesa, nego zato jer smo mi kao tim drugačiji u etičkim i moralnim pogledima i ne odgovara nam borac poput Jona Jonesa, s kojim ne želimo imati veze”, rekao je trener Adesanye.

Ako će doći do obračuna u teškoj kategoriji, Adesanya će morati poraditi na kilaži. Israel trenutno ima 84 kilograma, a teška kategorija počinje s deset kilograma više.

Stipe Miočić, primjerice, na posljednjem vaganju je težio 105 kilograma.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...