Srednjoškolci iz Drniša posjetili bazu u Zemuniku

Učenici Srednje škole „Ivan Meštrović“ iz Drniša posjetili su u petak 18. listopada 2019. 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku gdje im je predstavljen rad eskadrila i mogućnosti školovanja za vojne pilote.

Kroz izravan kontakt  i razgovore sa pilotima učenici trećih i četvrtih razreda imali su mogućnost upoznavanja sa aktivnostima koje provodi baza u Zemuniku s naglaskom na studiju za vojne pilote. Tako su piloti kroz program „3x3x3x30“ (3 pilota na 3 radna mjesta prezentiraju 3 teme u trajanju 30 minuta) predstavili svoj put tijekom školovanja za hrvatske vojne pilote te kako izgleda njihov svakodnevni radni letački dan, a kroz konkretna pitanja učenici su saznali i odgovore koji im još više mogu približiti izbor jednog od najatraktivnijih poziva za mlade.

U suradnji sa zrakoplovnim entuzijastima iz Zadra po prvi puta učenici su putem naočala za virtualnu stvarnost imali jedinstvenu mogućnost praćenja letačkog programa „Krila Oluje“, bojnih gađanja i raketiranja iz helikoptera OH-58D Kiowa Warrior te prizora iz kabine borbenog aviona MiG-21.

Zapovjednik 93. zrakoplovne baze brigadir Mario Pleša istaknuo je kako će se težište promidžbenih aktivnosti odvijati kroz posjete učenika zrakoplovnim bazama i to kroz personalizirani pristup izravnog susreta i razgovora učenika i pilota.

„Želimo mladima omogućiti dolazak u zrakoplovnu bazu i pružiti odgovore koje ne mogu nigdje drugdje dobiti na ovako zanimljiv i izravan način. Živa riječ i slika koju ponesu iz svakodnevice jedne zrakoplovne baze ostaje duboko urezana i postiže najbolje promotivne učinke. Imamo sjajnu suradnju sa vrtićima, osnovnim i srednjim školama, a mnoge turističke agencije u ponudi školskih izleta i ekskurzija imaju između ostalog uključen i posjet 93. zrakoplovnoj bazi“, iznio je brigadir Pleša.

v.d. Ravnateljica drniške srednje škole Martina Jerković zahvalila se na odličnoj organizaciji prihvata učenika te programu koji nudi nešto posebno.

„Prve povratne informacije su apsolutno iznad svih očekivanja učenika i sve nas raduje što smo gostovali u zrakoplovnoj bazi u Zemuniku.  Bilo je zanimljivo, edukativno i uistinu smo ponosni na naše pilote i Hrvatsku vojsku“, poručila je v.d. ravnateljica Jerković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...