vremenska prognoza

Stiže ciklona, donosi obilnu kišu i orkansku buru, na Jadranu moguće poplave

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Vrijeme se mijenja, južina jača, sa zapada naviru oblaci, tlaka zraka pada. Sve to znaci skorog prolaska Genovske ciklone, ali i fronte, koja nam se približava sa sjeverozapada.

U takvim okolnostima naoblačit se će do kraja dana diljem Hrvatske i posvuda će padati kiša, lokalno obilnija, osobito noćas na sjeverozapadu unutrašnjosti i duž Jadrana, gdje su izgledne i nevere.

I u četvrtak prijepodne mogući su jaki pljuskovi praćeni grmljavinom, na moru. Kako će ponegdje pasti velika količina kiše, DHMZ se oglasio priopćenjem i upozorava na mogućnost bujičnih poplava, osobito u predjelima uz Jadran.

“Tijekom srijede i četvrtka lokalno može pasti i više od 80 litara kiše po četvornom metru, osobito na Jadranu i područjima uz njega. Pritom postoji opasnost od lokalnog poplavljivanja i pojave bujičnih poplava, osobito u urbanim sredinama.”

Osim što predjelima uz Jadran prijete poplave, bit će i vjetrovito, stoga je najbolje držati se kopna.

Danas će puhati uglavnom jugo i jugozapadnjak, ali već prema kraju dana i u noći dolazi do promjene u strujanju, tako da će prodrijeti hladniji zrak sa sjevera Europe.

Sutra će puhati bura, orkanske snage na udare pod Velebitom, stoga računajte na probleme u prometu. Ukoliko moežete, putovanje odgodite za petak, kad vjetar slabi.

U petak očekujemo i sunčanije vremenske prilike, ali i osjetno hladnije, osobito ujutro, u vedrim predjelima, gdje onda treba računati na mraz, javlja N1.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar