Stiže ciklona, donosi obilnu kišu i orkansku buru, na Jadranu moguće poplave

Vrijeme se mijenja, južina jača, sa zapada naviru oblaci, tlaka zraka pada. Sve to znaci skorog prolaska Genovske ciklone, ali i fronte, koja nam se približava sa sjeverozapada.

U takvim okolnostima naoblačit se će do kraja dana diljem Hrvatske i posvuda će padati kiša, lokalno obilnija, osobito noćas na sjeverozapadu unutrašnjosti i duž Jadrana, gdje su izgledne i nevere.

I u četvrtak prijepodne mogući su jaki pljuskovi praćeni grmljavinom, na moru. Kako će ponegdje pasti velika količina kiše, DHMZ se oglasio priopćenjem i upozorava na mogućnost bujičnih poplava, osobito u predjelima uz Jadran.

“Tijekom srijede i četvrtka lokalno može pasti i više od 80 litara kiše po četvornom metru, osobito na Jadranu i područjima uz njega. Pritom postoji opasnost od lokalnog poplavljivanja i pojave bujičnih poplava, osobito u urbanim sredinama.”

Osim što predjelima uz Jadran prijete poplave, bit će i vjetrovito, stoga je najbolje držati se kopna.

Danas će puhati uglavnom jugo i jugozapadnjak, ali već prema kraju dana i u noći dolazi do promjene u strujanju, tako da će prodrijeti hladniji zrak sa sjevera Europe.

Sutra će puhati bura, orkanske snage na udare pod Velebitom, stoga računajte na probleme u prometu. Ukoliko moežete, putovanje odgodite za petak, kad vjetar slabi.

U petak očekujemo i sunčanije vremenske prilike, ali i osjetno hladnije, osobito ujutro, u vedrim predjelima, gdje onda treba računati na mraz, javlja N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...