novi detalji

Sudac koji je pustio osumnjičene silovatelje prijavio one koji su otkrili slučaj? Visković nije demantirao informaciju

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković osvrnuo se na jučerašnju odluku izvanraspravnog vijeća i određivanje istražnog zatvora za petoricu osumnjičenika za silovanje maloljetnice.

Misli da odluka nije donesena zbog pritiska javnosti. Istaknuo je da postoji nekakva atmosfera kako je određivanje istražnog zatvora sankcija, ali da ona to nije već je jedna mjera, te da je svaka odluka suca istrage podložna provjeri drugostupanjskog suda.

“Suci istrage imaju oko 600 predmeta godišnje, a 5-10 posto odluka bude preinačeno.”

Kaže da istragu vodi državni odvjetnik, a to što je sudac istrage na bolovanju ne znači ništa i istraga se nastavlja.

Dodao je kako je sudac istrage u svojoj prvotnoj odluci utvrdio da postoji opasnost utjecaja na svjedoka, ali je mislio da se to može sanirati mjerama opreza.

“Izvanraspravno vijeće je potvrdilo u 90 posto odluku suca istrage, samo su preinačili u dijelu određivanja istražnog zatvora”, pojasnio je, prenosi N1.

Kaže da su tek dobili zahtjev nadležnog državnog odvjetnika o ispitivanju žrtve pa ne zna kada će se to dogoditi.

Otkrio je i da treba biti ispitano i još nekoliko svjedoka. Dodao je da je kazneni postupak tek u začetku, a što će se sve prikupiti stvar je istrage koja je tajna.

Upitan je i za informaciju da je sudac koji je prvotno pustio mladiće na slobodu, a koji se danas nalazi na bolovanju, od Općinskog državnog odvjetništva i policije tražio da pokrenu kazneni progon protiv onoga tko je u javnost pustio informacije vezane uz slučaj.

Visković nije mogao sa stopostotnom sigurnošću reći da je sudac istrage Marković podignuo kaznenu prijavu zbog curenja informacija iz spisa, a nije htio komentirati ni prosvjed koji se održao ispred suda.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar