Svi učitelji ne rade jednako pa ne mogu imati iste koeficijente

Masovno povećanje koeficijenata složenosti poslova za sve učitelje, profesore i nastavnike u osnovnim i srednjim školama za šest posto, koliko su sindikalni predstavnici tražili od Vlade, nije garancija za očuvanje digniteta članova tog iznimno važnog sektora, piše u nedjelju Večernji list.

Sindikalci i političari nemaju snage, a čini se ni volje, osim međusobnih ucjena koje se prelijevaju preko učeničkih leđa, otisnuti se dužim i težim putem i učiteljima doista dati na važnosti. A borba s koeficijentima svakako čeka ili ovu ili bilo koju nadolazeću Vladu, navodi dnevnik. Pravi put u toj borbi značio bi – za jedno radno mjesto tri različita koeficijenta, ističe Večernji list.

Najveći za iznimne nastavnike, srednji i najniži koeficijent za one nastavnike čiji rad nije bio dovoljan, čiji učenici ovise o instrukcijama, nisu usvojili gradivo ili nisu u godini dana napravili bilo kakav pomak. Vanjsko tijelo bi dodatnim edukacijama i kontrolama odlučivalo koji koeficijent pripada kojem profesoru i na osnovi njihovih procjena Ministarstvo bi isplaćivalo plaću, a neovisno tijelo pritom bi trebalo pratiti uspješnost, donosi Večernji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...